SEIKKAILUNI MEDIAYMPÄRISTÖSSÄ

TEHTÄVÄ: Tavoitteena on kuvata omaa suhdetta mediaympäristöön kuvallisesti kolmiuloitteisessa muodossa. Tee kolmiuloitteisuutta sisältävä valokuvareliefi tai valokuvaveistos, ´kurkistuskaappi´tms. , jonka aiheena on SINUN seikkailusi mediaympäristössä. Käytä oppimiasi akryylimaalaus-kollaasitekniikoita, pohdi kolmiulotteisen rakennelmasi valoa- ja varjoa, syvyysvaikutelman rakentamista ja myös teoksesi ulkokuoren visuaalista ilmettä.

Millaisessa mediaympäristössä liikut päivittäin, viikoittain? Millaisessa ympäristössä haluaisit/ tai et haluaisi koskaan seikkailla? Liitä itsesi mukaan rakennelmaan valokuvamuodossa.

Tuulen viemää vei mennessään

Gone with the wind

Työni aiheena oli Tuulen viemää -elokuva ja kirja. Valitsin aiheen, koska Tuulen viemää on aina ollut suosikkielokuvani ja kirjani. Tein työstä kolmiulotteisen liimaamalla kirjaan kirjan aukaistessa ylös pongahtavia hahmoja. Työtä tehdessä opin esimerkiksi saamaan aikaan kolmiulotteisuutta ja luomaan sommitelmia. Liitin itseni ympäristöön mukaan liimaamalla oman kuvani väkijoukkoon mukaan (kyseinen kohtaus on yksi suosikeistani). Oli vaikeaa päättää mitkä kohdat ja kohtauksen otan kirjaan mukaan välittääkseni oikeanlaisen tunnelman. Työni onnistui mielestäni melko hyvin. Olen tyytyväinen työn ” tunnelmaan”, joka on mukavan vanhahtava. Titta

Pienen fanitytön seikkailut

Pop-up kirja

Koska en osannut valita työlleni mitään yksittäistä aihetta, päädyin tekemään pop up-kirjan jonka aukeamat liittyvät eri lempisarjoihini ja hypplen itse siellä hahmojen seassa. Ensimmäisellä aukeamalla toimin lempihahmoni Neuron tuolina, toisella Persona 4-pelin hahmot ryntäävät pelastamaan minut. Pop-up kirjan kokoaminen ei ollut mikään helppo homma, Erikeeperillä taiteilu oli useimmiten enemmän kuin hermoja raastavaaa mutta loppujen lopuksi olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Jenny

Kurkistuslaatikoita

Conan the Barbarian Piti valita joku mediaympäristö ja on tullut vasta seurattua Conania, joten sama oli tehdä siitä. Sijoitin Conanin istumassa valtaistuimella etualalle ja taakse vuoriston. Itse pällistelen valtaistuimen takana. Pekka

Ihmissuhdesoppaa sairaalassa! Työni aiheena oli amerikkalainen tv-sarja Greyn anatomia. Valitsin sen koska se on paras ohjelma Tv:ssä ja se on erittäin mielenkiintoinen ja koukuttava. Kolmiuloitteisuutta yritin korstaa sillä, että edessä hahmot on isoja ja takana pienempia ja osa on irti taustasta. Liitin itseni mukaan työn takaseinälle sivustatarkkailijaksi. Vaikeaa oli kolmiuloitteisuuden korostaminen ja kaikki muu oli oikeastaan helppoa. Olen tyytyväinen värimaailmaan. Mielestäni se onnistui hyvin. Viivi

Auttaminen pakoon… Aiheeni tässä työssä  on Pako. Valitsin Pako-sarjan , koska se on lempi-tv-ohjelmani (tai oli).  Koitin tehdä eri sävyisillä harmailla pintaa erinäköiseksi. Käytin akryylivärejä maalaamiseen ja printtasin kuvat netistä ja kiinnitin ne decoupage-lakalla laatikkoon. Liitin itseni laatikkoon lavuaarin taakse ja tein sinne reiän josta kurkistan. Haastavaa oli saada laatikosta kolmiuloitteista. Muuten oli mukava ja hauska työ. Mielestäni työssäni onnistuin laatikon maalaamisessa. Paremmin olisin halunnut tehdä laatikon sisustan. Riikka

Lopputyönä kurssilla tehtiin kuvareportaasi Raahen Taiteiden yöstä, vanhojen valokuvien uusintaotoksia lavastettuna tai kuvareportaasi lukiolaisen päivästä.

KU3 lopputöitä esittelyssä käytävällä

KU3-kurssin palautelapuista poimittua:

– Teoriatunteja olis voin olla vähä enemmän, koska kurssin aiheet on mielenkiintoisia.

– Erikeeppereille vois tehä jotain, mulla meni tunti että löysin hyvän purkin, josta sai jotain ulos!

– Kaikki jutut oli kivoja loppujen lopuksi ja elämää helpotti kun valokuvia pystyi ottamaan kotonakin niin ei tullu niiden kanssa kiire.

– Onnistuin ottamaan miljoona kuvaa. Osa oli hyviäkin 😀

– Opin käyttämään uusia ohjelmia (photostory, picnik). Oppimastani on paljonkin hyötyä esim. koulutehtäviä varten. Lisää itse valokuvaamista ja opetusta kuvien käsittelyyn! Kiva kurssi. Aikaa IHA liian vähän! Valokuvauksen historia oli kiinnostavaa, siitä olisi ollut kuulla lisääkin.