Lukiokuvista-blogin tavoitteena on dokumentoida kuvataideluokassa tapahtuvia asioita ja vuosien varrella tehtyjä oppilastöitä, sekä tiedottaa lukion kuvataidetuntien tapahtumista, projekteista ja näyttelyistä. Toivomme, että kurkistuksesta kuvisluokkaan on iloa niin koulumaailmassa kuin kotiväellekin. Blogia kirjoittavat opettaja ja opiskelijat.

Vuodesta 2009 asti blogissa on kerrottu Raahen lukion kuviksen kuulumisia. Lukuvuoden 2020-21 blogi kurkisti opettajan mukana kuvataidepainotteisen Oulun Lyseon lukion kuvikseen. 

Oppilastöiden julkaisuun blogissa on kysytty lupa kuvataidetuntien opiskelijoilta  ja alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden vanhemmilta. Jos haluat, että jokin kuva poistetaan, ota välittömästi yhteyttä! Blogin kuvat ovat opettajan ottamia ellei kuvan yhteydessä toisin mainita. Blogin kuvien käyttö ilman lupaa muissa yhteyksissä on kielletty. Oppilastöiden yhteydessä olen halunnut mainita vain oppilaan etunimen ellei nimi ole ollut julkisuudessa jo muuten esim. kuvataidekilpailun tai näyttelyn yhteydessä esim. lehtiartikkelissa.

Lue lisää Myötätuulta kuvataiteesta -kunniakirjasta tästä-linkistä.

Kuvataideluokka rakennettiin 2000-luvun remontin yhteydessä. Luokasta ja opehuoneesta on mukava merinäköala - paitsi kun on näin paljon mereltä noussutta hylkeenpierua.
Raahen lukion kuvataideluokka rakennettiin 2000-luvun remontin yhteydessä. Luokasta ja opehuoneesta on mukava merinäköala – paitsi silloin kun on näin paljon mereltä noussutta hylkeenpierua. Raahen näkyvintä arkkitehtuuria edustava tornitalo on lähes sumun peitossa lukiorakennuksen (rak. 1958) takana. kuva:NP

Raahen lukion kuvisope Aki Pulkkanen. Aloitin opettajana Munkkiniemen yhteiskoulussa 2002 ja työskentelin kuvataiteen lehtorina Raahen lukiossa vuodesta 2003. Lukuvuoden 2020-21 opetin kuvataidepainotteissa Oulun Lyseon lukiossa. Opiskelin Helsingissä Taideteollisessa korkeakoulussa, nykyisessä Aalto-yliopistossa. Ammatissa olen huomannut, että opiskelu jatkuu edelleen. Opetushallituksen kehittämishankkeet sosiaalisen median, nuorten pelimaailman ja opettajien tvt-taitojen kehittämisen parissa ovat mahdollistaneet uuden oppimisen niin lukiolaisille kuin opettajallekin. Visuaalinen kulttuuri muuttuu jatkuvasti.

Kuva Ajan viive -näyttelystä 2007 Raahen kirjasto.
1995 lukiolaisilla oli mahdollisuus maalata rapistuneen koulurakennuksen käytäville mieleisiään maalauksia. Valitsin aiheeksi tuolloin 100 vuotta täyttäneen taidemuodon - elokuvan. Huomaatko Siiri Angerkosken - eniten elokuvia tehnyt suomalainen elokuvatähti? (Esiintyi yli sadassa elokuvassa.)
1995 lukiolaisilla oli mahdollisuus maalata rapistuneen koulurakennuksen käytäville mieleisiään maalauksia. Valitsin aiheeksi tuolloin 100 vuotta täyttäneen taidemuodon – elokuvan.
Kohtaus Casablancasta.
Kohtaus Casablancasta.
Elisabeth Taylor Kleopatrana, Chaplin ja Batman
Elisabeth Taylor Kleopatrana, Chaplin ja Batman
Käytävän kattoa on madallettu. Yllätyksekseni maalaus oli kuitenkin säilytetty lukion ilmettä uusineessa remontissa 2000-luvun alussa.
Käytävän kattoa on madallettu. Yllätyksekseni maalaus oli kuitenkin säilytetty lukion ilmettä uusineessa remontissa 2000-luvun alussa.