Oceanides A4

 

 

 

 

makumuistojen-neljc3a4-vuodenaikaa-juliste-kuvatiedostona

Paikallislehti Raahen Seutu kirjoitti Hotelli- ja ravintolamuseossa esillä olleesta näyttelystä 13.6.2013

Opettajalehti 33/2013:

Opettajalehti 33 2013

Näyttelyn pystytyksen jälkeen voi huokaista tyytyväisenä helpotuksesta. :) Näyttelyn pystytyksen jälkeen voi huokaista tyytyväisenä helpotuksesta. 🙂

Aki ja Nina Pulkkanen:  NISUPUKKI JA PIPARIENKELI– valokuvanäyttely 18.11.2012 – 6.1.2013

PANNUKAKKUTALO
Aittatori 9, Oulu
avoinna ma-pe 11-19 , la 11-18, su 12-17

Nisupukki ja piparienkeli  -valokuvanäyttelyssä on tarjolla herkullinen kattaus valokuvia Pohjois-Pohjanmaalta. Lähtökohtana värikkäälle valokuvanäyttelylle ovat olleet mummulan nostalgiset kirjeet, ruokaohjeet, jouluperinteet ja -tunnelmat. Ruoka ja tuoksut ovat suorin tie joulumuistoihin! Oulun historiallisessa torinrannassa sijaitsevan Pannukakkutalon lämmin tunnelma on oivallinen paikka jouluiselle valokuvanäyttelylle.

Aki Pulkkanen on kuvataiteen lehtori ja Nina Pulkkanen luokanopettaja ja ruokaharrastaja. Heidän näyttelyynsä tutustui viime kesänä Raahen Galleria Myötätuulessa lähes 2000 valokuvien makumuistoilla herkutellutta vierailijaa.
Valokuvaprojekti pyörähti käyntiin, kun mummulan reseptivihkot, lehtileikkeet ja vanhat astiat kutsuivat kokkaamaan, sommittelemaan ja valokuvaamaan ruokaa yhdessä.
Tärkeässä roolissa valokuvissa ovat myös Pohjois-Pohjanmaan maisemat ja mummulan henkeen sopivat nostalgiset esineet, jotka herättävät niin tekijöissä kuin kuvien katsojissa lapsuusmuistoja.

Värivalokuvasarjat ovat kooltaan 120x80cm ja 70x50cm.
Lämpimästi tervetuloa talvisiin tunnelmiin Oulun Pannukakkutaloon.

KALEVA, joulukuu 2012 KALEVA, joulukuu 2012
Rappeluuria, valokuvanäyttely Raahessa, Galleria Myötätuulessa 2012, avajaiset Pekanpäivien aikaan
 
Tyhyjäpohojapannukahavit, kompiaiset ja krivut ovat monille raahelaisille tuttuja, mutta miltä maistuukaan mummun RAPPELUURI?
Avajaiset Galleria Myötätuulessa  Pekanpäivien aikaan TO 28.6. klo 18.00
.

Kesä-elokuussa 2012  Raahen kaupungin Galleria Myötätuulessa on tarjolla herkullinen kattaus ruokavalokuvia ja raikkaita painokankaita.

Kesäisissä valokuvissa on mummulan reseptiohjeilla tehtyjä ruokia ja ruokakattauksia, joita olemme kuvanneet ruokaretkillä Pohjois-Pohjanmaalla. Galleria Myötätuuleen koottuun näyttelyyn on valikoitu tunnelmallisia valokuvia vuotuisjuhlista ja ruokalajeista. Tärkeässä roolissa ruokakuvissa ovat Pohjois-Pohjanmaan maisemat ja mummulan henkeen sopivat nostalgiset esineet, jotka herättävät katsojassa lapsuusmuistoja.

.

.

Galleriatilaa värittävät myös suurikokoiset painokankaat ja kansainvälinen yhteisötaideteos FANTASY FOOD, jossa eri Euroopan maista kerätyt valokuvat mielikuvituksellisista ruokalautasista muodostavat suuren kokonaisuuden.

Rappeluuria-näyttelyn värivalokuvasarjat ovat kooltaan 120x80cm ja 70x50cm.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Rappeluuria-näyttelystä Pohjois-Suomen uutisissa kesäkuussa 2012:

.

 

Taidetalo Väinölään koottuun näyttelyyn on valikoitu tunnelmallisia valokuvia joulutavoista ja ruokalajeista. Kuka muistaa saaneensa koulun kuusijuhlasta nisupukin? Ja millaisia ruokia ja leivonnaisia joulupöytään nykyään kannetaan? Osassa ruokalajeista on tehty mummulan ruokaa uudella tavalla; vai miltä kuulostavat tähdenmuotoiset näkkileivät savuporon kera? Tärkeässä roolissa ruokakuvissa ovat myös Pohjois-Pohjanmaan maisemat ja mummulan henkeen sopivat nostalgiset esineet, jotka herättävät katsojassa lapsuusmuistoja.

Värivalokuvasarjat ovat kooltaan 120x80cm ja 70x50cm. Näyttelyyn tutustumista varten on suunniteltu tehtäviä päiväkoteja ja koululaisia varten perinteisistä vuotuisjuhlista. Laajemmin ruokakulttuurivalokuvia nähdään Raahen Galleria Myötätuulessa heinä-elokuussa 2012 näyttelyssä RAPPELUURIA.

Tervetuloa  joulutunnelmiin Oulaisten taidetalo Väinölään!

Tunnelmallisen Taidetalo Väinölän alkuperä ulottuu raahelaisen kauppiaan Henrik Gabriel Branderin 1878 Oulaisiin perustamaan kartanoon. Talossa on toiminut mm. kansakoulu, sota-aikaan lottakanttiini ja myöhemmin päiväkoti.

Nisupukki ja piparienkeli -näyttelyssä on esillä kolmekymmentä talvi- ja jouluaiheista teosta: kollaaseja ja valokuvia, jotka virittävät myös omiin makumuistoihin.