Lavastuskurssilla

Lavastuskurssilla pääsee maalaamaan aika suuria töitä. Tässä syntyy näytelmän laivavarvi -kohtaukseen monimetrinen taustakangas.

Suunnitellun näytelmän ensi-ilta lähestyy. Näyttelijät harjoittelevat liikuntasalin toisessa laidassa, musiikin ryhmä musiikkiluokassa ja lavastuspoppoo ahkeroi suuren taustakankaan parissa. Hetkittäin aikataulu vaikuttaa mahdottomalta, mutta näytelmäprojekteissahan tehdään aina mahdottomasta mahdollista, luodaan maailmoja, ihmeitä ja illuusioita. Kahden näytelmäprojektin perusteella uskallan sanoa, että hurjaa joukkoenergiaa projekti saa kun musiikin, ilmaisutaidon ja lavastusporukan aivoituksen laitetaan yhteen – näytelmä herää henkiin! Prosessiin kuuluvien epäuskon hetkien aikana voi lohduttautua sillä, että vaikka lopputulosta ei koskaan saataisi valmiiksi tai jos lopputulos kutistuu näytelmän pätkäksi, on prosessin aikana opittu jo valtavasti taitoja, joita voi hyödyntää elämässä muissa projekteissa tai työelämässä. Lauantaina jatketaan lavastusporukalla – heti koulun 125-juhlakonsertin jälkeen.