Kipsinauhatyöskentely yhdistää

Kurssilla on tavoitteena tutustua ihmisen kuvaamiseen kuvataiteessa. Kurssi toteutui nyt ensimmäisen kerran opetussuunnitelmauudistuksen jälkeen. Onko ihmisen kuvaaminen tuntunut kurssien valitsijoista liian haastavalta? Vai säikäyttääkö muotokuvan ja croquis-piirrosten tekeminen ja kasvojen anatomian tutkiminen KU1 kurssilla lukiolaiset niin että KU8 Ihminen taiteessa on jäänyt valitsematta? Toisaalta muut kuviksen jatkokurssit on olleet niin suosittuja, että tilaa muille ei lukujärjestykseen tahdo jäädä.

Jokatapauksessa innokas porukka on lähtenyt tutkimaan ihmisen kuvaamista reliefimuotoon. Tehtävänä oli IHMINEN-korkokuva: Suunnittele, luonnostele ja toteuta korkokuva, reliefi, jossa olet käyttänyt kipsinauhatekniikkaa. Rakenna reliefi metalliverkkorungolle. Reliefin väri on valkoinen ja aiheena ihminen. Voit halutessasi liittää reliefiin eri materiaaleja, jotka maalaat valkoiseksi. Tavoitteena on kolmiulotteinen ilmaisu, valon ja varjon, sekä tekstuurin tutkiminen reliefipinnalla ja ihmis-aiheen kuvaus.

Saapa nähdä mitä kurssilla syntyy. Hyvin erilaisia töitä on jälleen kerran tulossa.

Kipsinauhareliefin osasia kokoamista vailla