KU3 kurssilaiset tekivät lyhytelokuvia ja animaatioita eri tekniikoin. Tunnilla tutustuttiin valokuva- ja elokuvahistorian kautta liikkuvan kuvan syntyyn. Digikuvat muuntuvat melkein jokaisen tietokoneessa helposti MovieMaker-ohjelmalla ääntä sisältäväksi animaatioksi. Joillekin animaation tekeminen oli tuttua, mutta moni kokeili animaation tekemistä ensimmäistä kertaa elämässään. Samalla opettaja oppi paljon! Nopeasti tehtyjen animaatiokokeilujen jälkeen aloitettiin valokuvaukseen ja animaatioihin liittyvien LOPPUTÖIDEN SUUNNITTELU pienissä ryhmissä.

Piksallaatio ”High School Swing” (Jere, Juuso, Lauri, Matias ja Juho):

Nukkeanimaatiokokeilu (Juho, Jere ja Juuso):

Mäkikohtaus kuvattiin tasaisella alustalla, jolloin päähahmo pysyi hyvin paikoillaan, vain taustakuva oli vinossa. Elokuvan taikaa:

Piksallaatio lopputyö (Sara, Ville, Essi, Jatta ja Emma): I need an extralife. Piksallaatio-tekniikalla toteutettu animaatio sisältää myös valomaalausta (light painting). Valomaalaus kuvaruudut on tehty järjestelmäkameralla, kuvaten hämärässä pitkällä valotusajalla.

Vaha-animaatiokokeilu (Nina, Nina-Janette ja Clara) : Ampiainen lentää

Animaatiotekniikoihin liittyviä linkkejä:

Torkkelin kuvataidelukiolaisten animaatioharjoituksia.