Kuvataiteen lukuvuosi

Syyslukukaudella taidekasvattaja-valokuvaaja Miina Savolainen luennoi Voimauttavan valokuvan keinoista koko lukion väelle Raahe-salissa. Kuvataideryhmät tutustuivat ISÄ-näyttelyyn Savolaisen johdolla ja osallistuivat näyttelyn avajaisiin Galleria Myötätuulessa. Näyttelyn avajaisten musiikista vastasi lukiolaisista koostuva kantelekvintetti.

KU2-kurssilaisten kierrätysmateriaalista valmistetut työt palkittiin Raahen opetustoimen Tuike-joulukoristekilpailussa. Työt olivat esillä Lennun Pajan ikkunassa ja Prismassa. Joulukuussa teimme yhteiskuntaopin ryhmän kanssa vierailun Eduskuntataloon ja Valtion taidemuseo Ateneumiin. Kiersimme oppilasryhmän kanssa tutustumassa historian ja arkkitehtuurin kannalta mielenkiintoisia paikkoja mm. Senaatintorilla, Helsingin yliopiston päärakennuksen veistoskokoelmassa ja Suurkirkossa.

Kevätlukukaudella toisen vuoden opiskelijat Titta Orajärvi ja Janita Autio pitivät Tunteita -valokuvanäyttelyn Raahe-salin lämpiössä. Näyttely sai paljon positiivista palautetta paikallislehdessä ja näyttelyvierailta.

Lukiolaiset Eevi Ylönen ja Miia Tervo palkittiin opetushallituksen ja HYOLin järjestämässä VISIONÄÄRI 20X0-kilpailussa 500 ja 300 euron palkinnoin Helsingissä IBM-yhtiön järjestämässä palkintotilaisuudessa. Eevin sarjakuvat huomioitiin Raahelaisessa ja Tiede-lehdessä, tarkemmin töihin voit tutustua sarjakuvablogissa.

Toukokuussa kuvisryhmä maalasi Raahen nuorisovaltuuston kutsumana Ratakadun alikulkutunneliin rennon seinämaalauksen, jonka ideoinnissa, materiaalin hankinnassa ja toteutuksessa Nuorisovaltuustolla oli merkittävä rooli.

Kuviksen maailmaa kiertävä maskotti, Arttu-nalle vieraili lukuvuoden aikana Torkkelin kuvataidelukion oppitunneilla Helsingissä, abiturientti Lauran kanssa syyslomalla Roomassa, vaihto-oppilas Emmin luona Thaimaassa. Keväällä Arttu piipahti Puolassa, lukioikäisten oppilaiden luona Zabrzessa. Artun muihin seikkailuihin ja lomakuviin voit tutustua täällä.

Kiitokset lukion kuvistunteja elävöittäneille vierailijoille! Raahen museonjohtaja Eija Turunen kertoi valokuvan historiasta Vanhojen Raahe-kuvien kautta. Mainostoimisto WTF Designin yrittäjät Mira Torvinen-Määttä ja Sanna Tuominen kertoivat työskentelystä mainostoimistossa. Kultaseppä Päivi Harjuhaahto vieraili kertomassa muotoiluprosessista ja korusuunnittelusta Kalevala Korussa. Mira Liimatainen kertoi Islannin kulttuurista ja opiskelustaan tekstiilitaiteen parissa Reykjavikissa.

Antti Saarimäki –stipendin saa tänä keväänä ylioppilas Matias Moisanen menestyksestään kuvataiteen opinnoissa ja kuvataiteen päättökokeessa, lukiodiplomissa.

Luovaa ja leppoisaa kesää blogin lukijoille!