”Olipa kerran vuojesa tuo annanpäivän aamu…”

Raahen opetustoimen VÄLKE -valotaideteos kilpailu järjestettiin perinteiseen tapaan Annanpäivän alla. Tehtävänä oli suunnitella taideteos, jossa huomioidaan valo jollakin tapaa. Taito- ja taideaineiden työryhmä Taikakuu on järjestänyt kilpailun Raahen perusopetuksen ja toisen asteen opiskelijoille jo neljä kertaa. Aiempien vuosien tapaan pääraaka-aineena taideteoksissa huomioitiin kierrätysmateriaalit. Kilpailusta voi lukea Raahen Seudun lehtijutusta ja kaikkia kilpailuun osallistuneita töitä voi katsella pian Taikakuun verkkosivuilla.

Yksi KU5-kurssin lopputyövaihtoehdoista oli Välke-kilpailuun osallistuminen.

Joulupuu. Luonnostelin työn, jonka jälkeen muotoilin puun kanaverkosta. Päällystin sen sanomalehdillä ja liisterillä. Maalasin puun valkoiseksi ja liimasin pintaan hileitä. Maalasin puuhelmiä punaisiksi ja tein niistä rautalangan avulla pieniä joulupalloja, jotka liimasin puun oksille. Laitoin led-tuikun puun sisälle ja tuikun alle rautalangasta väännetyn alusta. Emmi