Ku2 kurssilla tutustutaan arkkitehtuurin ja muotoilun perusteisiin. Kurssilla pohdittiin mm. millaisia kulttuurisia viestejä muotoilu, arkkitehtuuri ja sisustus kertovat ajasta, tapakulttuurista tai vaikkapa varallisuudesta. Annanpäiväksi jouluasuun puettu Soveliuksen talo, 1780-luvulla rakennettu Raahen vanhin säilynyt asuinrakennus, on tunnelmallinen tutkimuskohde kurssin aiheita ajatellen. Annanpäivien aikaan Soveliuksen talon yläkerran Laivapatruunin koti- interiöörimuseo esittelee 1890-luvun laivanvarustajakauppiaan vauraan kodin joulunviettoa. Raahen lukion KU2-kurssilaiset saattoivat itse todeta kuinka asumisen ja joulunvieton tavat ovat muuttuneet melkoisesti vuosisatojen aikana. Vierailun yhteydessä lukiolaiset kuitenkin totesivat, että monet joulun perinteet ovat edelleen voimissaan.

Raahen museon johtaja Eija Turunen kertoi värikkäästi joulun perinteistä lukioryhmälle.

Lähes kaikki juhlavan joulukuusen koristeet ovat peräisin kauppias Friemanin kodista, kuten rouva Maria Friemanin 1800-luvun puolivälissä 15- vuotiaana neitona tekemät paperileikkaukset.