Raahen lukion entinen opiskelija, Toholammin artesaaniopistossa hopeasepän alaa opiskeleva Hanna-Kaisa Huhtamäki kertoi KU2-ryhmäläisille alastaan.

KU2-kurssilla tehtiin kierrätysmateriaaleista koruja KOREILLEN -kilpailuun, jossa Raahen lukiolaiset Mirka, Antti ja Matias menestyivät hienosti toisen asteen oppilaitosten sarjassa Mirkan voittaessa koko sarjan. Hanna-Kaisan töihin tutustumalla saimme käsityksen alan monipuolisista tekniikoista ja korujen suunnittelusta. Puheessa vilahtelivat hopean ominaisuudet ja käytetyt tekniikat: joidenkin korujen tekemisessä työvaiheina oli juottaminen, valssaaminen, takominen…   Hanna-Kaisan upeissa, persoonallisissa koruissa näkyi hienosti suunnittelijan oma kädenjälki. Hanna-Kaisa sanoikin, että on suunnitellut suurimman osan harjoitustyönä tekemistä koruista omaan käyttöön ja läheisille ihmisille. Kiitokset vierailusta!

Kiinnostuneet KU2-ryhmäläiset tutustumassa hopeakoruihin. Maanantaina ja tiistaina lukiolla vietettiin tonttulakkipäivää.

Hopeasepän alaa opiskellessa korutyön menetelmät ja materiaalit ovat tulleet Hanna-Kaisalle tutuksi.