Raahen lukion entinen oppilas Senja Lukkarinen kertoi KU2 ryhmäläisille kultasepänalasta, myyntityöstä, asikaspalvelusta ja opiskelijaelämästä. Senja opiskelee Koulutuskeskus Salpauksessa, jossa voi opiskella myös hopeasepänalaa ja kaiverrusalaa. Kultaseppä-artesaanin opintoihin kuuluu perinteisin käsityömenetelmin korujen suunnitteleminen ja valmistaminen.

Raahen lukion KU2 kurssilla käsitellään mm. muotoiluun liittyviä ammatteja. Kultakorujen suunnittelu ja valmistus perustuu käsityöläisyyteen jossa tutustuu jalokiviin, kivenistutukseen, emalointiin, metallinpakotukseen, tyylihistoriaan… Senjan upeisiin koruihin tutustuessa ymmärtää hurjan työmäärän korusuunnittelun taustalla. Artesaanilla on mahdollisuus jatkaa opintojaan alan ammattikorkeakouluissa ja suorittaa AMK-tutkinto.

Senjan toteuttama koru:

valokuva: Senja Lukkarinen