KU2 MUKISUUNNITTELU

Kuvataiteen kurssilla juteltiin kirpputorilta ostettujen mukien ulkonäöstä ja arvuuteltiin niiden entisiä omistajia . Pakkasaamun kunniaksi kuvisluokkaan lainattiin kahvinkeitin ja juotiin aamukahvit keskustellen suomalaisesta kahvikulttuurista ja kahvinkeittimen muotoilusta. Kirpputorimukit olivat viimeistä kertaa käytössä, sillä kahvittelun jälkeen muki rikottiin vasaralla tehtävän raaka-aineeksi.

Tehtävä: Suunnittele muki taruhenkilölle, julkkikselle tai ihmisryhmälle. Määrittele tuotteen asiakasprofiili ja pohdi suunnitelmassasi millainen mukin visuaalinen valitsemallesi kohderyhmälle sopii. Toteuta asiakasprofiilia mukaileva muki, jota ei kuitenkaan voi käyttää.

Muki vuorikiipeilijälle. Henri

Tehtävän aikana tutustuttiin muotoilun perusteisiin, ilmaisutapoihin, materiaalintuntemukseen, estetiikkaan ja suunnitteluprosessiin teoriassa ja oman tekemisen kautta. Koulun entinen oppilas, kultasepänalaa opiskeleva Senja Lukkarinen vieraili oppitunnilla kertomassa muotoilusta ja käsityöperinteestä. Markkinointi ja teollinen tavaratuotanto on aina kohdennettu ihmisryhmille – millaiseen kuluttajaryhmään sinä kuulut?

Muki on suunniteltu satujen prinsessalle. Niini

Leikkisä pupumuki on suunnattu perheen pienimmille. Tytöt voisivat ihastua pehmeään valkeaan turkikseen. Muki on päällystetty valkoisella turkiksella. Jenni

Lisää kurssin töitä on nähtävillä blogin KU2-sivulla.