Kuvataiteen oppitunnilla Galleria Myötätuulessa: kuvallista tutkimista, sanallista kuvailua, analyysiä, tulkintaa ja arvottamista.

Taidetta pitää päästä kokemaan taideteosten luokse. Taidekirjat, -nettisivut tai luokkahuoneessa näytettävät reproduktiot eivät voi korvata aidon taideteoksen kokemista galleria- tai taidemuseoympäristössä.

Galleriavierailu oli positiivinen yllätys. Työt olivat uskomattoman hienoja. Sommittelut ja värit olivat upeita. Työt olivat yhtenäisen oloisia, vaikka taiteilijat ja ideat vaihtelivatkin. Iitu

Likipitäen jokaisella lukion kuviskurssilla vieraillaan kuukausittain vaihtuvissa Galleria Myötätuulen näyttelyissä ja Raahen kirjaston näyttelytilassa. Raahen kaupungin ylläpitämän gallerian näyttelyt ovat hyviä mahdollisuuksia tutustua monipuolisesti eri tekniikoihin ja taiteilijoiden työskentelyyn.  Lukiolta Kauppaporvarissa sijaitsevaan galleriaan kävelee viidessä minuutissa ja kirjaston näyttelytila on lukion vieressä!

KU7- kurssilaisia tutustumassa ääni-, valo- ja lasitaiteeseen galleria Myötätuulen pimennetyssä huoneessa - jatulintarhan poluilla.

Huhti-toukokuussa 2010 Galleria Myötätuulessa on lasitaidetta esittelevä LUX et VOX in VITRUM – näyttely. Suomen Lasitaiteilijat ry:n LASITA:n vuosinäyttelyssä on esillä upean lasitaiteen lisäksi kaksi installaatiokokonaisuutta, joissa oman lisänsä kokemukseen toivat ääni- ja valotaiteilijat. Lukiolaiset tutustuivat jatulintarhasta muotonsa saavaan installaatioon hartaana ja kiinnostuneena. Liiketunnistimilla toimivat led-valot ja harkittu äänimaisema painuivat galleriavieraiden mieliin. Lasitaiteilijoiden käyttämät tekniikat kuulostivat erikoisilta: kerroksittain puhallettua värillistä lasia, Paté de verre, lasimosaiikkeja, kuparifoliotekniikaa, lämpömuovaus- ja yhteensulatustekniikkaa, takorautaa, led-valoja  ja uv-liimausta.

Galleria oli omituisen jännittävä ja siihen oli tehty ovela tunnelma musiikilla ja valotehosteilla. Erittäin hieno kokonaisuus! Opin sen, että lasia voi liittää monella tavalla moniin materiaaleihin ja että valoilla voi muokata tunnelmaa hienosti. Ville

Kuvistunti Galleria Myötätuulessa. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Näyttelyn avajaiset ovat kaikille avoimia tilaisuuksia tavata taiteilijoita. Pääsymaksuttomaan galleriaan on helppo poiketa vierailulle vapaa-ajallakin kun tilaan on tutustunut kuvisryhmän mukana.

Kuvataidekurssilaisia luonnostelu- ja kirjoitustehtävään syventyneenä.

Olin yllättynyt miten lasistakin voi tehdä näin hienoja teoksia. Opin arvostamaan lasitaidetta. Jouni

Töiden esillepano oli toteutettu hieman modernisti led-valoilla ja elektroniikalla. Mustilla seinillä erotetut näyttelynosat toivat jännitystä ja mielenkiintoa töihin. Värikästä, musikaalista, tunnelmallista ja läpinäkyvää! Janne

Galleriavierailu oli mielenkiintoinen, vaikkakin kävin toista kertaa tässä näyttelyssä. Työt on hienoja, joten niitä jaksaa katsoa moneenkin kertaan. Lasitaiteennäyttely on mielenkiintoisin vierailukerta. Nina

Jos lasitaide alkaa kiinnostaa voit tutustua esim. Suomen lasimuseon linkkivinkkeihin tai ottaa selvää lasialan opiskelumahdollisuuksista. Lähiseudun tunnettu lasitaiteilija on kalajokinen Heikki Ulvi, jonka lasiateljeen kesänäyttely on raahelaisille tuttu vierailukohde. Heinä-elokuussa Galleria Myötätuulessa on esillä koulumme entisen rehtorin Antti Saarimäen piirustuksia. Kuvataiteessa ansioituneille Raahen lukiolaisille jaetaan ylioppilasjuhlan yhteydessä vuosittain Antti Saarimäen muistostipendi.

Galleria Myötätuuleen on aina ilmainen sisäänpääsy! Galleria Myötätuuli on avoinna: ma-pe 10-17 ja la 12-16.