KU4 Piirustus, maalaus, grafiikka -kurssilla tutustuttiin taidegraafikko M.C.Escherin taiteeseen. Escherin taiteessa mahdolliselta näyttävä on usein mahdotonta. Escheriä pidetään usein matemaattisena taiteilijana ja itsellenikin hänen taideteoksensa ovat tuttuja alunperin matematiikan kirjojen kuvista. Escherin taidetta on tällä hetkellä esillä Helsingissä, Amos Andersonin näyttelyssä, jossa pääsin vierailemaan huhtikuussa. Taiteeseen voi tutustua myös seuraavilla verkkosivuilla:

Escherin viralliset kotisivut

Ylen uutislinkki ”taidemaailman hylkimästä Escheristä”

Vanhin netistä löytyvä Escherin taidekokoelma

Mielenkiintoinen sivusto Escherin taiteen matemaattisista lähtökohdista

Escherin taidekokoelma

Kurssin tehtävässä oli tavoitteena piirtää monipuolisia harmaansävyjä sisältävä asetelma, jossa muovieläin on kuvattu kolmiulotteisena ja litteänä, kaksiulotteisena piirroksena.

Juho

Nina-Janette

Viivi