KUVIS 2- kurssin kotitehtävänä oli luonnostella Suomesta kertova juliste, jossa neuvotaan kuvallisesti ja/tai kirjallisesti konkreettinen tapa tehdä Suomesta parempi maa. Oppilaat tutustuivat maabrändivaltuuskunnan luonnostelemiin ehdotuksiin nettisivulla.

Jemina: Tavoitteena oli löytää hyviä Suomen luontokuvia, onnistua marjojen piirroksissa. Onnistuin tavoitteessani hyvin. Lehdet onnistui yllättävän hyvin. Kaikki on onnistunut hyvin, mutta jos jotain tekisi... niin olisi voinut laveerata koko taustan. Juliste on värikäs, hyvin sommiteltu, revityt kuvat sopii hyvin.

Kotitehtäväluonnosten tuli olla värillisiä, huolellisesti suunniteltuja ehdotelmia. Luonnoksessa saattoi pohtia kirjoitusasua, kirjasintyyppejä, käytettyjä kuvia, kuvien rajaamista, värivalintoja jne. Mikä on julisteen kohderyhmä? (nuoret, vanhat, kaupunkilaiset, lapsiperheet?…)

Aino: Teksti onnistui mielestääni hyvin, kuvat ehkä hieman "sekavat", tylsät.

Enni: Julisteesta halusin saada yksinkertaisen ja selkeän, koska itse koen sellaiset miellyttäviksi.

Tytti

Aleksi: Suomen metsiin jää valtavasti marjoja pilaantumaan. Marjat ovat terveellistä ravintoa. Kaikkien tulisi syödä marjoja. Yritän saada suomalaiset keräämään marjat talteen. Sana "poimia" voisi tuoda monille negatiivisia asioita mieleen. Mennä nyt Pattijoelle ja POIMIA 10litraa marjoja. Tämän takia käytin sanaa kerätä! Julisteeni erottuu hyvin massasta muodon vuoksi. Marjat onnistui asettelulta hyvin!

Tommi: Tarkoituksena oli tehdä huomiota herättävä juliste siitä, miten Suomesta tulisi parempi paikka. Valitsin rikollisuuden vähentämisen. Mielestäni juliste on selkeä.

Pia