”Museumit eli wissin kaawan mukaan järjestetyt, kootut kappaleet, joita merkillisiä, hyödyllisiä, opettawaisia, ei wähemmän oma maamme, waan myös wieraat maat tarjoawat, owat jo useammissa siwistyneissä maissa pidetyt woimallisina wälikappaleina siwistyksen lewittämiseen ylhäisten ja alhaisten seassa; monille owat ne jo tulleet wälttämättömiksi tarpeiksi.”

Raahen museo perustettiin vuonna 1862 ja se on piirilääkäri Carl Robert Ehrströmin perustama Suomen vanhin yliopistojen ulkopuolinen museo. Ehrström kirjoitti pamfletin museoiden hyödyllisyydestä ja se julkaistiin Oulun Wiikkosanomissa suomennettuna 8.11.1862, julkaisupäivää pidetään Raahen museon syntymäpäivänä.

KU9 Kuvanveisto ja keramiikka -kurssilaisten kanssa kävimme katsomassa näitä ´voimallisia välikappaleita sivistyksen levittämisessä´eli luonnostelimme museoesineistöä, erityisesti kirkkosalin barokkiveistoksia, jotka säilyivät Raahen vanhan kirkon palosta 1908 tulelta säästyneessä kellotapulissa. Museonjohtaja Eija Turunen kertoi esineiden historiasta.  

Tee veistos ryhmätyönä kanaverkkoa ja liisteriä käyttäen. Veistoksen aiheena voi olla a) taidehistorian maalaus, joka muuttuu kolmiulotteiseksi tai vaikkapa b) museovierailun inspiroima otus.

Valmiit veistokset ovat esillä koulun käytävillä.

Vieläkin nuorempi herra

Kaksipäinen kotka hyökkää

Mona Lisa

Toveri Pjotr Possu

Enkeli ja Kuolema

Valusavella toteutettuja töitä. Lasitteita oli käytössä lukuisa määrä.

Eva: Paatti

Janne: Diamondia

Eevi: Puruna-kipokkaat

Sakari: Veden raikkaat

Heidi