KU4/11 Taiteen kuvista omiin kuviin -kurssilaiset tutustuivat eri maalaus- ja piirrostekniikoihin mm. impressionistisen kuvasarjan avulla:

Hetkiä lähiympäristössä. Valitse koulun lähiympäristöstä maisema, paikka tai esine, jonka jotkin osat pysyvät muuttumattomina jakson kuluessa. Tutki eri tekniikoin muuttuvia valoja ja ajan kulumista. Tee kolme harjoitustyötä yhdellä tai useammalla tekniikalla.

Tavoitteena tehtävässä oli taiteen eri tekniikoihin tutustuminen, ympäristön muutosten havainnointi ja impressionismi-taidesuuntaan tutustuminen. Miten omassa kuvallisessa ilmaisussa voisi hyödyntää karttuvaa taiteentuntemusta, tässä tapauksessa impressionistien keinoja kuvan rakentamisessa? Kurssilaiset esittelivät oppituntien alussa yksin tai pareittain impressionistitaiteilijoita ja impressionismin tyylipiirteitä heidän taiteestaan.  Opettajakin oppi kovasti uutta yhden opiskelijan esitellessä Claude Debussyn impressionistisia sävellyksiä. Kuinka impressionismi, tunnelmien kuvailu, kuvallisuus ja äänen värit kuuluvat hänen musiikissaan?

Maisema on kotini läheltä Pattijoelta. Käytin töissä akryylivärejä, peitevärejä ja kuivapastelleja. Kaksi maalaustekniikoista oli minulle aivan uusia. Mukavinta oli tehdä peiteväreillä, koska pystyi aina maalaamaan päälle, jos ei heti onnistunut. Jonna

Puolukan lehtiä oli vaikea piirtää koska niitä oli niin paljon, puita taas tykkäsin piirtää. Mukavin oli tehdä grafiittikynällä. Jonna

Oli hyvin haastavaa ottaa kuvia kyseisestä "mittarista", koska vesi ei tuntunut nousevan ollenkaan kurssin aikana. Olli

Mukavin tekniikka oli tehdä pastelliliituväreillä. Siinä ei tarvitse olla niin pikkutarkka. Puuväreillä työ kesti kauiten. Vesiliukosilla puuväreillä tein ensimmäistä kertaa, joka oli ihan kiva tekniikka. Jemina

Ensimmäisen työni (keskimmäinen) tein öljypastilleilla, joka onnistui jotenkin. Toisen tein puuväreillä, jossa paperivalinta taisi olla väärä koska puuvärit eivät oikein tarttuneet. Viimeisen tein peiteväreillä ennätysajassa, joka kuitenkin onnistui mielestäni parhaiten. Henri

Akryyli, tussipiirros, akvarelli. Eevi

Maisema on rannasta lukion läheltä. Kaksi kuvista on tehty akryyliväreillä ja yksi kuivapastelleilla. Kristiina

Raahen Piehingissä upeaa taidegalleriaa isännöivä taiteilija Jari Jansson on kuvannut luonnon hetkiä,  Raahen lähiympäristöä ja Lapin maisemia runotekstein ja öljyvärimaalauksin. Vaikuttava impressionistinen näyte Janssonin kirjallis-kuvallisesta tuotannosta löytyy myös internetistä: