Arttu juhlii itsenäisyyspäivää perinteitä kunnioittaen.

Tutustu Raahen lukion ARTTU -valokuvaprojektiin. Syksyllä 2011 kuviksen maskottinalle Arttu vieraili valokuvaamassa Lusakassa, Sambiassa.

 

Jos itsenäisyyspäivän juhlapuku on ostamatta, niin tässä mainio kierrätysvaihtoehto KU5 -nykytaiteen työpajasta:

Mekko takaapäin.

Kuvis vitosen lopputyö aiheina oli kaikenlaista vähän helpompaa ja vaikeampaa ja epäkiinnostavaa ja kiinnostavaa, ja koska olen useimmiten kaavoihin kangistunut mäntti, päätin kerrankin tehdä jotain muuta kuin tuhertaa tussilla paperille. Minulla on jo pitkään ollut haave tehdä heino juhlapuku muovipusseista, joten päätin sitten toteuttaa senkin haaveen kun tilaisuutta siihen tarjottiin.

Ensin mietin että teen oikeen hienon kokopitkän iltapuvun kirkkaista muovipusseista, mutta ajan ja energian säästämiseksi valitsinkin hieman epäläpikuultavamman materiaalin, jätesäkin. Aluksi tuskailin naisvartalomallin kanssa ja pilasin kynteni kanaverkkoon, ja sen jälkeen kirosin jeesusteipin alimpaan helvettiin, koska sen mainostaminen on ollut virheellistä. Se ei nimittäin toiminut tässä yhteydessä sitten olleskaan. Pari kertaa puoliksi kokoon koko höskän liimattuani päätin vaihtaa kiinnitysmateriaalin kuumaliimaan, joka toimikin noin tuhatsataprosenttia paremmin kuin jesari. Toisaalta se oli myös vaarallisempaa, sillä poltin näppini moneen kertaan prosessin aikana. Laahus tuli hiukkasen väärään kohtaan koska olen tämmönen hippaheikki enkä jaksanut katsoa mihin sen tuikkasin, mutta kyllä se tuossakin toimii ihan yhtä hyvin. Huonoa tässä koko tuskassa on varmaan se että rakensin sen kokonaan kanaverkkosysteemin ympärille, eikä sitä voi pukea päälle. Toisaalta jos sen pukisi päälle niin se varmaan hajoaisi atomeihin. Rusettiin lisäsin roikkumaan hopeanauhaa ihan vain siksi ettei se olisi ihan niin tylsä, ja ajattelin värkätä siihen jotku asusteet (kaulakorun, käsirenkaat) mutta sitten muistin etten ole hopeaseppä. Itse ainakin käyttäisin tätä jos se ei olisi niin hauras, ja tosiaankin liimattu kanaverkkoon kiinni.

En oikeastaan saanut suunnitteluun mistään mitään vaikutteita, mutta selaan niin paljon aasialaisia muotilehtiä ja sivuja että uskon idean tulleen jostain alitajunnasta. Nyt kun mietin niin minulla olisi niin paljon hienoja jutskia joita tähän voisi yhdistää ja hilpattaa sitten kartsalle lauantai-iltana tämä päällä. Jos toteuttaisinkin tästä kangasversion enkä liimaisi sitä mallinukkeen? Hmm…

Emmi

Edestäpäin kuvattuna mekko näyttää tasapaksulta pötkylältä.

Laahusta pitkin hilpattaa hopeanauhaa.