Ku2 kurssilaiset tutustuivat muotoiluun ja sen ohessa käyttögrafiikkaan ja mainontaan.
Ennen joulua tehdyissä töissä oli tavoitteena oli toteuttaa joulupukin lahjasäkki, jonka ulkoasu viestittää mainosgrafiikan keinoin sisällöstä. Pohjana käytimme perunasäkkejä. Lukiolaiset toivoivat joulupukilta lahjaksi monia tärkeitä asioita, joita on vaikeaa pakata. Kuinka esittää kuvallisesti maailmanrauha, suvaitsevaisuus tai vaikkapa onnellisuus? Hienot lahjasäkit olivat esillä koulun käytävällä. Mikään ei ole joulupukille tai ku2-kurssilaiselle mahdotonta:

Omenoillakin on tunteet

Joulupukin säkkiin on pakattu paljon suvaitsevaisuutta. Suvaitsevaisuus on UNESCO:n määritelmän mukaan kulttuureiden, ilmaisutapojemme ja inhimillisten elämänmuotojen rikkaan moninaisuuden kunnioittamista, hyväksymistä ja arvostamista. Se on tärkeää, koska kaikki ihmiset ovat erilaisia. On tärkeää hyväksyä ihmiset, jotka ovat erilaisia ulkomuotonsa, puhetapansa, asemansa, käyttäytymismuotojensa ja arvojensa puolesta. Jokaisella on oikeus elää rauhassa ja olla sellaisia kuin he ovat. Jokainen ihminen on samanarvoinen. 

 Säkin punainen omena kuvastaa erilaisuutta. Punainen omena on ulkomuotonsa vuoksi erottuva vihreistä omenoista, mutta silti punainen omena on samanlainen omena kuin vihreätkin omenat. Vihreistä omenoista huokuu punaisen omenan hyväksyminen, sillä punainen omena on mukana muiden omenoiden joukossa. Mirka ja Riitta                   

Puzzle of Difference

Pakkasimme joulupukin säkkiin rohkeutta erottua joukosta.

Nykyään etenkin nuoret saavat helposti vaikutteita median luomasta ihmiskuvasta. Ajatellaan, että kaikkien pitäisi olla yhtä täydellisiä kuin photoshopatut huippumallit. Lisäksi nuoret eivät välttämättä uskalla erottua massasta, vaan jokaisen on pakko saada esimerkiksi ”Bad Hair Day” – pipo tai samanlainen takki kuin kaverilla. Harmaat palat kuvaavat samankaltaisia ihmisiä, jotka ovat täysin median ja mainosten vietävissä. Pinkki pala puolestaan edustaa ihmistä, joka uskaltaa erottua muista ja olla täysin oma itsensä. KU2 – Jenna ja Meiju

Ahaa!

Säkkiin pakattu: Paljon inspiraatiotaInspiraatio tärkeää, jotta saisi kuviksessa hyviä ja luovia ajatuksia. Valkoinen mies kuvassa keksii jotain ja saa Ahaa! –elämyksen (huomaa lamppu, etusormi ja ilme). KU2 Saku ja Jesse

Joulun ilo

Ihminen ei voi olla onnellinen jos se ei ensin ole iloinen.

”Onnellisuus on Suomessa laskussa. European Social Survey -tutkimuksen mukaan suomalaisten onnellisuus oli nyt alimmillaan sitten vuoden 2002, jolloin kahden vuoden välein tehtävä tutkimus aloitettiin” <<Helsingin Sanomat

KU2 Antti Ahola ja Minttu Lampela

Vastakohtaisuus

Säkkiin on pakattu iloa ja onnellisuutta. Pakattu asia on tärkeä koska, itsemurhien ja masennuksen määrä maailmassa on suuri. Ihminen voi sanoa olevansa masentunut, kun on alakuloinen. Sairaudeksi luokiteltava masennus eli depressio on kuitenkin eri asia. Depressio on yleinen ja edelleen alidiagnosoitu sairaus. Lähes jokaisella on jossain vaiheessa vaikeisiin elämäntilanteisiin liittyviä ohimeneviä mielialan laskun tai surun tunteita, mutta suurimmalla osalla tilanne ei pahene masennukseksi. Siinäkin tapauksessa, että masennus puhkeaa, se jää usein toteamatta. Vakavimmillaan masennus voi johtaa itsemurhaan.

Pakattu asia näkyy visuaalisesti vastaväreinä (sininen ja oranssi). Sininen kuvastaa surua ja oranssi iloa. Suru ja ilo näkyvät myös naamioiden ilmeissä ja teksteissä. KU2 Salla, Janika ja Emmi

Varpuset jouluaamuna

 Joulusäkkimme on täynnä joulurauhaa ja rakkautta.  Jokainen tarvitsee sekä rakkautta, että rauhaa. Näin jouluna se korostuu ja haluamme jakaa sitä.

Varpusista välittyy heidän välinen läheisyys. Asettelu on hyvin harmoninen, sekä symmetrinen, mikä kuvastaa rauhaa.

Ku2 Jenni Käkelä ja Jenni Roimaa

Lumi

Lumi on tärkeää, koska se tuo valoa pimeään talveen. Teemu ja Jonttu