Kuviksen harrastuskenttä on laaja ja paljon tapahtuu myös oppituntien ulkopuolella, mistä koulussa ei tiedetä mitään. Yksi lukiolainen koristelee kakkuja, toinen maalaa pienoismalleja ja kolmannen intohimo on valokuvaus. Onneksi nykyään harrastusten tuloksia voi esitellä mm. blogeissa ja saada sitä kautta laajasti töitä esille, sekä palautetta tekemisistään. Kuvataiteen kurssien arvioinnin lähtökohtana ovat oppitunneilla tehdyt työt, tuntiaktiivisuus ja yrittämisen asenne. Kurssipalautteen mukaan saa mielellään tuoda lisäksi arviointiin koeviikolla myös osoituksen harrastuneisuudestaan.

  • Annin blogi käsittelee upean visuaalisesti mm. muotia ja matkailua.
  • KU3-kurssin suorittaneen Hennan valokuvia on esillä hänen kuvagalleriassaan.
  • KU1-kurssilaisen Elisan valokuvausharrastuksen tuloksia ja videoita voi tarkastella hänen vapaamuotoisessa blogissaan High Five.

KU1-kurssin suorittaneen Jessen valokuvia elo-syyskuun maisemista 2013:

Jesse R Jesse R raahe Jesse R raahe Jesse R Jesse R. Raahe

KU1-kurssilla olleen Vilhon Warhammer hahmot ovat pikkuruisia ja niiden maalaamisessa ja tuunaamisessa voi kehittyä aikojoen kuluessa. Detaljien maalaaminen on oma taitolijinsa ja hahmojen tekemisestä järjestetään myös kilpailuja.

kolikko

taistelukenttä

Pienoismallien tekemisellä on pitkät perinteet. Merikaupunki Raahessa pienoismallit ovat tuttuja. Uusi kirkkolaiva saatiin Raahen kirkkoon v. 1990. Sen on valmistanut raahelainen Olavi Pelkonen. Samuli Sarkkilan taidokkaita puuleikkauksia, aikansa ITE-taidetta on esitelty Raahen museon näyttelyissä useaan otteeseen. Naisten ja tyttöjen harrastajajoukkoja yhdistää Raahen nukkekotinäpertäjät, joiden taidonnäytteitä ollaan saatu nähdä Apteekkimuseon ikkunassa kesäisin ja jouluaikaan.

Emmin harjoitustyö KU3-kurssille:

Suklaamuffinssia tehdessä otin joka vaiheessa kuvan mitä tein. Koska oli jo pimeä ilta, en voinut turvautua luonnonvaloon. Säädin aukon mahdollisimman pieneksi, sillä tykkään kuvista, joissa on yksi tarkka alue ja muut osat ovat epäteräviä. Yritin saada kuvista pehmeitä ja vähän lämpimämmän oloisia, jotta siitä ei tulisi ”opettavaista” videota, vaan tarinamainen, jossa on loppuhuipennuksna valmis tuote. Näiden kriteerien pohjalta Photostory onnistui hyvin, kiinnitin erityisesti huomiota sommitteluun ja kuvakulmiin, jotta saisin kuviin lisää mielenkiintoa. Sen lisäksi yritin saada kuvista pois ”turhaa sälää”, jotta kuvien pääajatus tulisi selville. Emmi

Niko ja Antti tekivät videon lukiolaisen arkipäivästä: