Näyttelyn avajaisissa Galleria Myötätuulessa

Vierailimme joulukuussa 2013 Essi Korvan näyttelyssä Galleria Myötätuulessa. Kaksi KU1-ryhmää pääsi nauttimaan avajaistunnelmasta ja juttelemaan taiteilijan kanssa. Näyttelyavaisissa esiintyi Raahen musiikkiopiston sellotrio ja kulttuuritoimi tarjosi kaikille avajaisvieraille torttukahvit ja muita jouluherkkuja.

Tunnelmia näyttelyavajaisista

Tunnelmia näyttelyavajaisista 10.9.2013. Viisikymmentä lukiolaista tutustui näyttelyavajaistapahtumaan ja taideteoksiin.

Essi Korvan näyttely puhutteli lukiolaisia. Kaksi ryhmää pääsi näyttelyn avajaisiin, muiden kurssilaisten kanssa vierailimme näyttelyssä oppituntien aikaan.

Näyttelyssä oli esillä taidokkaita puuveistoksia, joiden hahmot puhuttelivat kuviskurssilaisia.

Näyttelyssä oli esillä taidokkaita puuveistoksia, joiden hahmot puhuttelivat kuviskurssilaisia.

Näyttely oli hyvin- kihetova ja aidon tuntuinen. Se herätti paljon tunteita ja teoksia teki mieli pohtia pitkään ja rauhassa. Opin keskittymään näyttelyn teoksiin ja niiden yksityiskohtiin paremmin kuin ennen. Venla

Näyttely oli mielenkiintoinen katsoa, mutta toi ahdistavia ja pelottavia ajatuksia. Laura

Galleriavierailu oli erittäin inspiroiva! Teosten erikoiset materiaalivalinnat ja -yhdistelmät jäivät mielen pohjalle kutittelemaan. Erityisesti hahmojen hiukset, lehmän j ahevosen häntäkarvat, olivat upean näköisiä. Toinen hieno elementti oli puun käyttäminen materiaalina. Puun omia muotoja ja kuvioita oli käytetty taidokkaasti hyväksi. Hahmojen silmät olivat pelottavat, mutta taidokkaasti toteutettu. Iida

 

20131211_134130

Taidetosten tunnelmat vaihtelivat lukiolaisten mielestä surumielisyydestä kauhuun. Veistosten materiaalinkäyttö oli ennakkoluulotonta.

Raahen lukion kuviksen jouluperinteeksi on muodostunut vierailu Soveliuksen talon joulussa, jossa laivapatruunin kodin joulu on melkoisen herraskainen komeine kuusineen ja herkkukoreineen. Vihreän talon salin joulukuuseen on ripustettu ikivanhat paperista leikatut koristeet 1800-luvulta. Kuusen koristeet on askarrelut Maria Hedman s. 11.2.1833 Oulu). Maria meni naimisiin raahelaisen Johan Friemanin kanssa ja koristeet ovat päätyneet Raahen museolle. Vaatimattomampaan merimiehen tuvan jouluun voi tutustua pakkahuoneella ja Kruununmakasiinimuseolla on esillä jouluseimiä.

Ku2-kurssilaiset Soveliuksen talossa ihastelemassa suomen ehkä vanhimpia joulukoristeita.

Ku2-kurssilaiset Soveliuksen talossa ihastelemassa suomen ehkä vanhimpia joulukoristeita.

Raahen historiaa tutkinut Samuli Paulaharju kirjoittaa, että ”rikkaiden raahelaisten joulukuusi loisti kuin paratiisipuu ja oli koristettu mitä moninaisimmilla paperihetuloilla. Suikaleisiin liimattiin kaikennäköisiä kuvioita, joita oli leikelty Heickellin mamsellilta ostetuista kulta- ja hopea- ja monenväirisestä kiiltopaperista”.

Annan juhlat vihreässä linnassa

Annan juhlat vihreässä linnassa

Olipa kerran vuuesa tuo annanpäivän aamu…

Tuunaa päähine-kilpailun tuomaristolla oli vaikea tehtävä valita voittaja kymmenistä kierrätysmateriaaleista tehdyistä kilpailutöistä.

Tuunaa päähine-kilpailun tuomaristolla oli vaikea tehtävä valita voittaja kymmenistä kierrätysmateriaaleista tehdyistä kilpailutöistä.

Tuunaa päähine! -kuviskilpailu

Raahen opetustoimen Taikakuu- taito- ja taideaineiden kehittämisryöryhmä järjesti Tuunaa päähine!-kilpailun, jossa jo viidennen kerran tehtiin Annanpäiville 9.12. kierrätysmateriaalista taideteoksia. Eriskummallisista fantasia- ja arkipäähineistä kerättiin näyttely Patalaan, jossa yleisöllä oli mahdollisuus äänestää suosikkinsa. Ääniä annettiin 225 kpl ja huumoripitoinen ja luova kilpailu toi hyvän mielen. Aiempina vuosina kierrätysmateriaaleista on syntynyt kilpailussa joulukoristeita, adventtikalentereita, koruja ja lyhtyjä. Mitä keksitään ensi vuonna?

Valoa Oulussa! – mikseipä joskus myös meidänkin kotikaupungissa?

Inspiraatiota syksyn kuvistöihin antoi Oulussa järjestetty Valoa Oulu!-tapahtuma, jossa mm. koulujen ja eri järjestöjen tuoma valotaide pisti ihmiset liikkeelle marraskuun pimeyteen. Teokset levittäytyivät ympäri kaupunkia. Milloinkas me lukiolaiset intouduttaisiin valotaiteesta? Kuvisope lennätti muinoin 2000-luvun alussa valaistuja leijoja Valon voimat -tapahtumassa Suomenlinnassa, Helsingissä. Ehkäpä tulevana syksynä kehitellään uudenlaista välkettä Raahen myrskytuuliin…

Oulussa Valoa Oulu! -tapahtumassa oli esillä maitokartongista taiteltuja origameja.

Oulussa Valoa Oulu! -tapahtumassa oli esillä maitokartongista taiteltuja origameja.

Valoa Oulu!-tapahtumassa oli esillä upeita lyhtyjä. Kaipaisiko Raahenkin syksy taidevaloa?

Valoa Oulu!-tapahtumassa oli esillä upeita lyhtyjä. Kaipaisiko Raahenkin syksy taidevaloa?

Taikakuu kumottaa kirkon yllä

Taito- ja taideaineiden työryhmä Taikakuu järjesti marraskuussa täydennyskoulutusillan Raahen opetustoimen opettajille yhteistyössä Raahen seurakunnan kanssa. Tapahtumapaikkana oli vastikään peruskorjattu Raahen kirkko. Tavoitteena oli pohtia, kuinka kirkkoa voisi käsitellä taito- ja taideaineiden opetuksessa – onhan kaupungin arvorakennus, kaupungin arvokkain soitin ja suurikokoinen Järnefeltin arvomaalaus tutustumisen arvoisia! Illan aikana luonnosteltiin kirkon yksityiskohtia, kuunneltiin kanttorin esittely uruista, sekä urkumusiikkia. Kirkon historia ja kirkkotekstiilit tulivat tutuiksi. Ennen iltapalaa pääsimme käymään myös korkealla kirkontornissa! Kiitokset Raahen seurakunnalle mielenkiintoisesta illasta, opimme paljon uutta!

Taikakuu-ryhmä järjesti täydennyskoulutusillan. Kuvisope kiipesi Raahen kirkontorniin.

Taikakuu-ryhmä järjesti täydennyskoulutusillan. Kuvisope kiipesi Raahen kirkontorniin.

Koulun historia esillä myyjäisissä

Raahen yhteislyseon ja lukion seniorit ry. myivät naistenmessuilla tuotteita toimintansa rahoittamiseen. Seniorit ovat muistaneet usein stipendein taito- ja taideaineissa menestyneitä ylioppilaita. Suunnitteilla on ensi vuodeksi myös senioreiden toiminnasta kertovan logon suunnittelu. Pitkäaikaisen rehtorin Antti Saarimäen piirtämät joulukortit tekivät kauppansa. Antti Saarimäen taiteellista tuotantoa oli esillä Raahessa jokunen kesä sitten: blogiartikkeli Antti Saarimäen näyttelystä.

Seniorit