Raahen opetustoimen Comenius Regio -hankkeen näyttely jalkautui kaupunkilaisten ihailtavaksi Raahen kirkkokadulle tyhjään liikehuoneistoon. Italialaisten näyttelyyn tulevat työt ovat vielä postissa matkalla Suomeen, mutta niitä saamme ihailla varmasti hankkeeseen osallistuvilla kouluilla myöhemmin keväällä. Hankkeen näyttely on esillä viikon ajan 31.3-5.4.2014. Näyttelystämme uutisoi paikallislehti Raahen Seutu.

comeniusjuliste

Kirkkokadun tyhjään liikehuoneistoon järjestetyn näyttelyn ajankohta valittiin italialaisten vierailun mukaan. Hankkeessa painotetaan taito- ja taideaineita, sekä sosiaalista mediaa. Mediakasvatusseuran sivuilta saa ajankohtaista tietoa suomalaisten nuorten mediatottumuksista.

Comenius Regio -vierailun mahdollisti myös yhteistyö paikallisten yritysten kanssa.

Comenius Regio -vierailua tuki myös yhteistyö paikallisten yritysten mm. Miilukangas-konsernin kanssa. Opimme uutta kotiseudun yritysmaailman kansainvälisyydestä. Lontoon Millennium-bridgen tukirakenteet on tehty meidän lukion naapurissa!

Projektin Net of Sea Towns tarkoitus on lähentää Raahen ja Abruzzon alueen ihmisiä taiteen ja teknologian avulla. Yhteisenä teemanamme on meri. Päämäärämme on oppia yhdessä uutta toisiltamme ja toisistamme. Tarkoituksena on ylittää mahdollisimman monta rajaa kahden maan ja kulttuurin ja eri instituutioiden ja ikäryhmien välillä. Tavoitteinamme on luoda yhdessä taidenäyttelyjä sekä multimediatuotoksia kaikesta yhdessä oppimastamme. Projektin aikana pyrimme hyödyntämään uutta teknologiaa opetuksessa. Teknologia mahdollistaa myös kommunikaation fyysisesti eri paikoissa olevien projektikumppaneiden välillä.

Grazie mille!

Monipuolisen viikon aikana italialaiset vieraamme tutustuivat suomalaiseen koulujärjestelmään aina alaluokista aikuiskasvatukseen. Illallalla suomalainen kulttuuri tuli tutuksi niin savusaunassa kuin meren rannan lintutornillakin. Kansainvälinen yhteistyö tiivistää samalla paikkakunnan koulujen verkostoa.

Comenius Regiossa meitä onkin melko monta toimijaa. Hankkeessa ovat mukana Raahessa Merikadun koulu, Harakkamäen koulu, Koivuluodon koulu, Raahen lukio, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto ja Kuvataidekoulu purje. Pescarassa mukana ovat High School Acerbo, High School of Arts ”Misticoni-Bellisario”, Istituto Comprensivo ”Eugenia Ravasco”, Istituto Comprensivo Pescara Otto, Municipality of Pescara, The Province of Pescara ja ”Italia Nostra” Association ONLUS.

The idea of the project Net of Sea Towns is to cross borders and overcome distances between two countries, different institutions and generations with focus on art and technology. Both Raahe and Abruzzo are seaside regions and sea is very important to both which also has had an impact on art.

One of the goals is to learn new things together but also from each other and about each other. The issues considered during the project are finding the balance between the risk and the potential of ICT and reducing the gap between different generations in the use of new technology.

In addition, schools and partners will follow  knowledge paths  and critical analysis about the dependence  on the new media and technologies. Then, they will use students’ digital skills to describe and make sea topic products.

Concrete results of the project will be art exhibitions in both countries as well as multimedia products created together. Creative use of modern technologies enables communication and learning together.

Tältä tiimiltä näyttelyn kasaus ja purku onnistuu ripeästi. Kiitokset vauhdikkaasta videosta, Johanna. ;D