KU3-kurssilaiset ovat kuvanneet Raahen museon valokuvakokoelmien näkymiä uudelleen. On jännittävää kulkea samoilla paikoilla, joista valokuvaajat ovat ottaneet kuvat vuosikymmeniä, joskus jopa yli sata vuotta aiemmin. Olemme tehneet kuvakäsittelyharjoituksena teoksia, joissa vanha ja uusi liitetään saumattomasti yhteen – menneisyys on läsnä nykyhetkessä. Osa näyttelyn valokuvista on jo lukio-opintonsa päättäneiden lukiolaisten kuvia, joista näkee, että kaupungin muutos jatkuu edelleen.

Raahen seutu valokuvanäyttely 1

Raahen seutu valokuvanäyttely

Näyttelyluettelo

Kokosimme valokuvista näyttelyn Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön näyttelytilaan, joka sijaitsee Raahen kampusalueella, entisessä opettajaseminaarin rakennuksessa. Näyttelynripustuskokemus oli usealle kurssilaiselle ensimmäinen. Valokuvien vedostaminen ja kehystäminen on vain yksi työvaihe – näyttelyn ripustamisessa on monta opittavaa asiaa, sommittelusääntöä, joita voi soveltaa vaikkapa kotiin tauluja ripustaessa.

Näyttely on nähtävissä kesän 2015 ja syksyllä valokuvat laitetaan esille lukiolle.

ripustus