IMG_0353

KU2-kurssilaisten tehtävänä oli tehdä myyvä pakkaus elintarvikkeelle, jonka raaka-aineena on hyönteispitoinen proteiini. Inspiraationa tehtävään luimme lehtiartikkelin hyönteiselintarvikkeiden pakkaussuunnittelusta.  Tehtävästä innostuttuaan ope ja lukiolaiset olivat jo valmiina hankkimaaan hyönteiselintarvikkeita, mutta Suomen laki on tullut tuotteistamisessa vastaan. Ennakkoluulottomia ja valituille kohderyhmille suunnattuja pakkauksia alkoi kuitenkin syntyä tiuhaan tahtiin ja samalla lisääntyi medialukutaito mainonnan osalta. Pakkauksilla vaikutetaan meidän kulutuskäyttäytymiseemme.

KU2-kurssilaiset tekivät myös perinteisen runokuvitustehtävän Mika Waltarin sanoja käyttäen. Runot luettiin iPadille ja katsoimme työt yksitellen valkokankaalta runoista ja kuvituksista nauttien.

Yhtenä KU2-kurssin tehtävistä oli keramiikkatyö: kanooppiastia, joka silyttää jotain tekijänsä salaisuutta. Kanooppiastioiden historia on pitkä. Tutustuimme lyhyesti muinaisen Egyptin esinekulttuuriin. Useille lukiolaisille keramiikkatyö oli elämän ensimmäinen kerta saven parissa. Veikeät työt olivat hetken esillä koulun pääportaikossa, mutta häipyivät sitten paljastamattomine salaisuuksineen lukiolaisten koteihin.

KU4-kurssilaisen Albert Edelfeltin Virginie-maalauksen pohjalta tehty akryylityö on julkaisemisen arvoinen. Kuvan naisen elämään voi sukeltaa salapoliisikertomuksen tavoin Anna Kortelaisen Virginie -kirjan kautta. Taidehistoria on mielenkiintoista tutkimustyötä.

IMG_0354