Tiistai-iltapäivisin kaikilla Raahen lukiolaisilla on ollut mahdollisuus osallistua kuviskerhoon. Kerhoon on kokoontunut tammikuun alusta alkaen mukava joukko taiteen pariin koulupäivän jälkeen. Kokoonnuttu on koko kevätlukukauden ajan lukuunottamatta koeviikkoja.

Kevään viimeisessä kuviskerhossa leffakarkeista syntyi taideteoksia.

Kerhossa on käynyt paljon opiskelijoita myös täydentämässä ja viimeistelemässä kuviskurssien töitä esim. sairauspoissaolojen seurauksena. Kuviskerhossa on ollut mahdollisuus kokeilla ja syventää taitoja eri taiteenlajeissa.  Ohjausta tekemiseen ja neuvoja on saanut opettajalta tarvittaessa – pääasiassa on kuitenkin ollut rento ja mukava tekemisen meininki!

Kevään aikana on tehty paperimassaveistoksia, rakennettu huonetilapienoismalleja, muotoiltu ja lasitettu keramiikkakoruja, kokeiltu neulahuovutusta ja tehty maalauksia eri tekniikoin. Viimeisellä kerralla materiaalina oli irtokarkit. Nykytaiteen materiaalina voivat olla vaikka autonrenkaat tai ruoka. Irtokarkkeja on taiteessa käyttänyt myös Hanna Jaanisoo mm. teoksessaan Silenzio, jossa Notre Damen ruusuikkunaa muistuttava taideteos myös kuulemma tuoksuu karkkimaiselle. Sisupastilleista voi syntyä nykytaiteen välittämänä vaikka muotokuva Kekkosesta.

Neulahuovutettu kissa. kuva ja työ: Kirsi.

Vastavärein toteutettu akryylivärimaalaus

Tein tämän maalauksen akryyliväreillä, halusin ehdottomasti maalaukseen punaista, ja pienen mietinnän jälkeen päädyin maalaamaan toiset raidat häiritsevästi vastavärillä. Ovi ja portaikko olivat idea jonka alunperin halusin toteuttaa, sydän ja oven takaa tulevat jotkut lonkerot/piikkioksat(? en itsekään ole oikein varma mitä ne tarkalleen ottaen ovat) tulivat myöhemmässä vaiheessa maalausta. Lienekö edes tarpeellista sanoa, että ajatuksissani oli päälimmäisenä vastikään käynyt epäonni rakkaudessa ja lievä ahdistus, ei ainakaan mitään hilpeää. Tätä oli kyllä mukava ja rentouttavaa maalata, koska maalasin niin isolle pohjalle, etten joutunut kamalasti mitään pikkutarkkaa työtä tekemään, annoin vain siveltimen viedä. – Kirsi