Tehtävä: Onko kännykkäkamerassasi pikainen räpsäys maisemasta, ystävistä, kesäisestä hetkestä tai hauskasta näkymästä. Printtaa muutama itse kuvattu näkymä A¤-kokoon, rajaa se uudella tavalla ja käytä kuvaasi maalauksen lähtökohtana. Lopullisen maalauksen ei ole tarkoitus olla kopio valokuvasta vaan itsenäinen taideteos.

Tehtävässä harjoitellaan sommittelua (valokuvan rajaaminen uudelleen), värioppia ja akryyliväritekniikkaa. Millaisia eroja on valokuvailmaisussa ja maalausten tavassa kuvata sinulle tärkeitä aiheita?

Laura

Maalauksessa olen kuvannut valokuvan pohjalta itseni. Tilanne on otettu metsästystilanteesta mereltä. Aiheeseen päädyin kun katsoin omia kuviani tietokoneelta ja tämä kuva tuntui hyvältä. Maalaus on tehty akryylivärein. Työ on mielestäni ihan hieno ja hienon abstrakti. Opin maalaamista. Juho

Pekka

Työssäni olen kuvannut minut ja minun serkkuni. Minä olen tässä 4kk vanha ja serkkuni 12 vuotta vanha. Valitsin tämän kuvan, koska minun ja serkkuni välit ovat olleet rikkomattomat jo vuodesta 1992. Aion antaa maalauksen serkulleni 30-vuotislahjaksi. Maalasin työni akryyliväreillä, jotka ovat minulle ennestään tutut. Työssäni onnistunut on tausta. Mielestäni kasvot ja mittasuhteet voisin tehdä uudelleen. Essi

Lotta

Kuvassa olen minä vähän yli yksivuotiaana. On kesä, ja olen etupihalla nyppimässä terälehtiä äitienpäiväruususta. Maalasin työn valokuvasta jonka olin valinnut valokuva-albumista äitini ja kavereideni kanssa. Sitäpaitsi pidän kuvasta itse sen tunnelman ja asetelman takia. Työ on maalattu akryyliväreillä, mikä on minulle aika uusi laji. Olen maalannut aiemmin vain yhden, pilalle menneen merimaiseman akryyliväreillä, joten nyt oli kiinnostava nähdä miten työ lopulta onnistuu. Ja onnistuihan se, pidän ruusupuskan väreistä ja muoto onnistui hienosti. Kädestä tuli hyvä, vaikka se olikin todella vaikea maalata ja kasvoihinkin olen lopulta ihan tyytyväinen. Suun haluaisin ehkä maalata uudelleen ja taustasta yhden kohdan käden vierestä, sekä yläreunan. Työssäni opin maalaamaan ihmisen kasvot. Tähän asti olen vain piirtänyt ihmisiä lyijykynällä, joten oli kiva kokeilla sitä näin siveltimenkin kanssa. Maalaustekniikkani parani muutenkin työn edetessä. Lotta

__________________

Tehtävä: Netti – verkkoyhteisöt. Tee akryyli/öljyvärimaalaus nuorten netinkäytöstä. Valitse näkökulma ja lähestymistapa kuvaamaasi asiaan. Teetkö sarjakuvan netinkäytöstä, taiteellisen tunnemaalauksen netissä rakastumisesta tai nettikiusaamisesta? Tutkitko netinkäyttäjän rooleja, avatar-hahmojen ja todellisen ihmisen vertailua tai yleisesti eri verkkoyhteisöjä käyttäviä ihmisiä, erikansallisuuksien vuorovaikutusta?

Lue Helsingin Sanomien artikkeli nettihuijauksesta. Tee sarjakuva, maalaus tai maalaussarja artikkelin inspiroimana tai omien positiivisten tai negatiivisten nettikokemuksten pohjalta.

Jenny

Jenny 2

Jenny 3

Jenny 4

Nicole - This piece of work, was about how the world is so connected. I thought the map of the world would show how close we are together to each country. Also the pictures down the bottom are photos of some of my friends from Australia and Finland. I included some other phtos of people from different backgrounds also adding some animals to shoow we all live in this world together.