Joukko Raahen lukion psykologian, äidinkielen ja kuvataiteen kurssilaisia kävi katsomassa oppitunteja täydentävän Prinsessa-elokuvan. Elokuvan pääosassa näyttelee Oulaisista kotoisin oleva Katja Kukkola. Elokuva on herätti lukiolaisten ja opettajien joukossa keskustelua erilaisuuden hyväksymisestä ja psyykkisten sairauksien hoidosta, sillä tarinan taustalla on ”oikean prinsessan” elämäntarina. Mielenterveyden keskusliitto kitkee psyykkisiin sairauksiin liittyviä ennakkoluuloja kouluille suunnatun elokuvanäytösten  avulla. Hyödyllistä taustatietoa ja opetusmateriaalia elokuvasta löytyy mm. Koulukino-sivustolta. KU3-kurssilta tuttua elokuvan tuotantoprosessin kertausta voi tehdä hauskasti elokuvan rakenteeseen tutustuttavan Markun lyhärikoulu -sivuston parissa.

Bio Huvimyllyn katsomoon kertyi n. 80 lukiolaista katsomaan Prinsessa-elokuvaa koulupäivän jälkeen.

Helsingin Sanomien artikkeli Prinsessa-elokuvasta.

Kaleva: Prinsessa elokuva mietityttää psykiatreja