KU2 -kurssilaiset suunnittelivat itse valitsemalleen käyttäjäryhmälle pelin. Pelin ulkoasun tuli vedota valittuun asiakasprofiiliin ja suunnitelmien pohjalta rakennettiin pelin kokeiluversio, prototyyppi. Kiivaasti kasvavalla pelialalla on tuoreille peli-ideoille kova kysyntä ja peliteollisuus kaipaa uusia osaajia. Osaajia ja ideoita etsitään myös erilaisten kilpailujen avulla. Voittaisitko sinä tuhansia euroja terveyteen liittyvällä peli-idealla? : Gesundheit.

Mainoskuva TMTK-peliin. Pelaaminen sopii monenlaiseen arkkitilanteeseen. :D

Mainoskuva TMTK-peliin. Pelaaminen sopii monenlaiseen arkkitilanteeseen. 😀

TMTK-peli  (Teini-ikäiset mutanttitaistelukuulat)

Oletko ikinä nähnyt mitään näin silmiinpistävän hienoa ja kaunista? Hello Kittyt ja Lego Ninjat saavat väistyä, sillä Teini-ikäiset mutanttitaistelukuulat saapuvat! Tulet näkemään pelin kohta jokaisessa vanhainkodissa sekä lastentarhassa. Edes suihkussa et siltä pääse karkuun. Täältä se tulee, joten hanki omasi! Nöyryytä vihollistasi maalla, merellä ja ilmassa. Mitä enemmän ammut, sitä enemmän osut. TMTK on tullut jäädäkseen!

Pelin esittely

TMTK-peli kiiltelee metalliväreissä.

SÄÄNNÖT:

KUULAPELI: Ammu tykinkuula reikään keinolla millä hyvänsä. Kuula saa mennä reikään ihan mitä kautta tahansa, kunhan se pysyy reiän takana olevassa verkkopussissa.

KUMINAUHAPELI: Ota seksikkään punainen, synteettisistä materiaaleista valmistettu öljypohjainen kumirenksu kauniiseen käteesi, venytä sitä ja laukaise ammus kohti reikää.  Pisteet määräytyvät reikien yläpuolella olevista numeroista.

Tutorial.jpg

Työskentelyn kuvaus:
 Aloitimme simppelisti leikkelemällä styroksia. Tämän jälkeen kiinnitimme styroksinpalaset kuumaliimalla ja puukepeillä visuaalisesti erittäin näyttävän näköiseksi taisteluareenaksi. Seuraava työvaihe, ”kanuuna”, aiheutti päänvaivaa suuntaamattomuudellaan, mutta ohitimme ongelman keksimällä uuden pelin kuulapelin kaveriksi. Nimitämme yksinkertaista, vaihtoehtoista pelimuotoa nimellä kuminauhapeli. ”Kanuunan” valmistuttua kuminauhasta ja puupaloista aloimme miettiä, mihin pallot voisi tykittää. Saimme idean rei’itetystä seinästä. Ala-asteen ”neula pahviin ja työntö”-taktiikalle oli käyttöä, kun reikien piti olla symmetrisesti ympyränmuotoisia. Reikien taakse rakensimme korit pakkausmuovista, ihQD44-verkosta sekä tietenkin aina yhtä rakkaasta kuumaliimasta. Peli ei kuitenkaan ollut vielä valmis. Teipillä tehdyt, järkyttävästi vinossa olevat sivukuvioinnit sekä pelin sisäosa logoineen olivat hauska, iloinen työvaihe, josta nautimme suuresti. Koulujen mysteerimäisissä ja pelkoa herättävissä tunneleissa suihkutimme pelin täyteen myrkkyä, joka melkein koitui herkkien käsiemme kohtaloksi. Onneksi tältäkin selvittiin, ja areena sai kullanharmaan ulkomuodon. Jäljellä oli enää katon rakennus. ”Tosimiehet, taistelevat kimallepojat”-idealla toteutettu, auringossa säihkyvä katto oli valmis alta aikayksikön, ja työn kauneus varmistettiin lisäämällä kylkeen aivan hirveän näköiset listat. Jotain työstä kuitenkin uupui, mitä jokainen valloittamaton linnake tarvitsee. Lippu oli rakennettava. Kangastilkusta ja puutikusta syntyi nopeaa kuvistyömme ylpeys, joka kruunaa esteettisesti kauniin teoksemme. Tuukka ja Teemu

Vuosien takainen Raahe aktivoi ihmisten muistot.

Vuosien takainen Raahe aktivoi ihmisten muistot.

Vuosien takainen Raahe -peli on suunnattu pääasiassa Raahen vanhuksille ajanvietteeksi. Peli ”kertoo” Raahesta ja sen keskeisistä rakennuksista.

Tarvikkeet: pelilauta, noppa, pelinappulat ja kysymyskortit

Pelin kulku: Pelissä edetään nopan silmälukujen avulla polkua pitkin. Aina kun osut jonkin kuvan kohdalle, sinulle esitetään kysymyksiä kysymyskortista kuvaan liittyen. Se joka on ensimmäisenä Pekka-patsaalla (polun päässä) voittaa pelin! Pelissä ei ole maksimi pelaajamäärää!

Peliä oli mukava tehdä. Idea lähti siitä kun mietimme minkälaista peliä alamme toteuttaa ja päätimme piristää Raahen vanhuksia. Tiesimme aika paljon Raahen historiasta jo valmiiksi Museodraama -projektin kautta, joten valitsimme aiheeksi Raahen historian. Päätimme ottaa netistä kuvia Raahen rakennuksista ja tulostimme niitä liudan. Ajatus pyöreästä pelilaudasta tuli siitä että polku voisi kiertää ympäri pelilautaa spiraalinmuotoisesti.

Kysymyksiä keksimme yhden kortin verran valmiiksi. Koristeluun käytimme puuvärejä sekä tusseja. Kyseiset koristelut on sijoitettu kuvien mukaisesti liittyen aiheisiin ja ne on tehty selkeästi, koska vanhukset, you know. Työskentely sujui hyvin ja kaikki tekivät jotain järkevää.  © Essi, Pinja ja Mira

Riikan ja Pasin suunnittelemassa pelissä Eurooppa tulee tutuksi.

Riikan ja Pasin suunnittelemassa pelissä Eurooppa tulee tutuksi.

Euroopan yrittäjä on peli, jossa voi rakentaa erilaisia yrityksiä ympäri Euroopan maita. Heitä noppaa ja katso kuka on paras yrittäjä!

Peliä voi pelata joukkueittain tai yksittäin kavereita vastaan. Pelin päämääränä on rakentaa mahdollisimman monta yritystä mahdollisimman moneen kaupunkiin ja tienata mahdollisimman paljon rahaa. Rakenna tehdas Roomaan, pilvenpiirtäjä Tukholmaan tai kauppa Berliiniin.

Pasi ja Riikka

The pink ponys

THE PINK PONY’S on kansainvälinen muistipeli/ lottopeli. Peli on suunnattu ruotsalaisille, suomalaisille, englanninkielisille sekä suomenruotsalaisille.

Ikäluokalle 8+, tukee kieltenopiskelua tyttömäisellä teemalla. Peli sisältää selkeät, yksinkertaiset pelikortit, joista voi halutessaan koota lottolaudan.

Janina ja Janita

the Pink Ponys

The pink ponys

Janinan ja Janitan suunnittelema peli on suunnattu tytöille kielten opiskelun alkeisiin.

Catch It!

Oletko kyllästynyt pelaamaan perinteisiä lautapelejä? Haluatko kokeilla jotain uutta ja hauskaa? Saammeko esitellä ”Catch It!”in, vuoden 2013 mielenkiintoisin lautapeli! Heitä noppaa ja yritä saada kissankuva ylöspäin. Löydät pelin pelihyllystä!

Säännöt: Pelaaja A heittää nopan laatikollaan pelaajalle B. Pelaaja ottaa nopan kiinni omalla laatikollaan ja koittaa saada sen mahdollisimman keskelle laatikkoa kissankuva ylöspäin.

Mikäli pelaaja onnistuu saamaan nopan keskelle pelilautaa kissan ollessa esillä, hän saa 10 pistettä. Reunemmalta merkityltä alueelta saa 5 pistettä ja muualta yhden. Kakka –kuvalla ei saa pisteitä. Pelaaja voittaa, kun saa sovitun määrän pisteitä kasaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Catch It! –lautapelin suunnittelu ja toteutus. Ryhmätyöskentelymme sujui hyvin. Keksimme idean vahingossa, pelasimme Afrikan tähteä odotellessamme inspiraatiota ja Juhani heitti pelille idean. Pelin nimi on siis sanaleikki. Antti valmisti nopan, Hanna liimasi kannet ja kirjoitti säännöt Antin kanssa, Ville auttoi kaikkia hieman ja Marianne kirjoitti mainoksen ja koristeli kannen liimaamalla siihen kirjaimet. Työskentely oli meidän mielestä mukavaa ja rentoa.  Marianne, Ville, Antti ja Hanna, KU2

Elämän iloa

Pelin säännöt:

  • Valitse pelinappula.
  • Sekoita pelikortit.
  • Aloita valitsemastasi ruudusta. Tarkoitus on kiertää pelikenttä ja tulla samaan ruutuun takaisin.
  • Etene noppaa heittäen.
  • Nosta jokaisessa ruudussa kortti ja toimi sen mukaisesti. Jos et kykene suorittamaan tehtävää, pyydä pelikaveriltasi apua.
  • Peliä voit pelata yksin tai ystäväsi kanssa ja voit keskeyttää pelin milloin tahansa ja jatkaa, kun siltä tuntuu.

Nyt lapsenmieliset ikäihmiset liikkeelle! Tarviiko mummojen tehdä aina kutomistyöt ja pappojen puunhakkuu, vai voisiko järjestelyn tehdä toisella tavalla? Päivän touhujen lisäksi pelissä annetaan mahdollisuus tarinoiden, kokemusten ja runon lausunnalle. Niitähän me kaikki rakastamme!

Mummut ja papat pelaamaan!

Mummut ja papat pelaamaan!

Peli on suunnattu jokaiselle vanhukselle. Visuaalisesti se näkyy pelilaudan ruutukankaissa, pelinappuloissa, yleensäkin pelilaudan ulkonäössä. Aiheet korteissa liittyvät vanhusten päivän askareisiin ja siihen, mitä ne tykkäävät tehdä. Juoni on yksinkertainen, jotta sitä jaksaa pelata ja sitä voi jatkaa aina milloin siltä tuntuu.

Pelisuunnittelua

Pelin toteutus ryhmässä…

Alussa pelin idea ja kohderyhmät vaihtelivat vilkkaasti, mutta loppujen lopuksi sama idea oli kehittynyt koko ajan pidemmälle. Ideoiden toteuttaminen pelilaudaksi oli ehkä haastavinta. Kun materiaalit ja pelilauta oli luonnosteltu, loppu sujui helposti. Tekeminen ja suunnittelu kahdestaan oli varmasti mukavampaa ja helpompaa kuin yksin.  Molemmat tekivät töitä aktiivisesti ja innokkaasti.

Ruusuja ja risuja…Pelin idea tuntui aluksi huonolta ja epäselvältä, mutta lopulta siitä tulikin yllättävän hyvä.  Sisältöä olisi voinut miettiä tarkemmin ja pelilaudan ulkonäköä. Ihan tyytyväisiä olemme kuitenkin niihin.

Mitä opimme… Opimme, ettei peliä kannata miettiä liian kauan ja vaihtaa aihetta koko ajan, vaan alkaa toteuttaa ideat mahdollisimman nopeasti. Ryhmätyössä huomattiin, että omista ideoista pitää välillä joustaa ja antaa myös toisen mielipiteille sijaa. Tajusimme, että peleissä vain taivas on rajana. Sen huomasi varsinkin siinä, kun jokaisen ryhmän pelit olivat niin erilaiset.

Oppimiamme ryhmätyötaitoja tarvitsee varmasti jokapäiväisessä elämässä ja osaa ehkä ajatella, voisiko jonkun asian tehdä erilain vai pitääkö se tehdä aina samalla tavalla.