Tämän kevään ylioppilas Eevi Ylönen osallistui Suomi-Unkari-seuran Palanen Unkaria -kilpailuun. Eevi maalasi unkarilaisten taiteilijoiden jalanjäljissä kolme maalausta ja teki keramiikkaa koostaen niistä tunnelmallisen videon, jossa sukelletaan uniin ja yöhön.

Raahen opetustoimessa on useina vuosina vietetty kansainvälisyysviikkoa ja yksi teemamaista on ollut Unkari. Raahen kaupungin taito- ja taideaineiden työryhmä TAIKAKUU on koonnut ja valmistanut Unkariin liittyviä tehtäviä. Kuvataiteessa esille on nostettu mm. unkarilainen op-taiteen pioneeri Victor Vasarely.

Kilpailun voitti Puolalan koulun valinnaisen tekstiilityön 8. luokkien kilpailutyö ”Unkarilaista sinipainantaa kokeilemassa” ja voittajat matkaavat Unkariin palkintomatkalle. Kilpailutyössä esitellään mielenkiintoinen kankaankuviointitekniikka, jota kokeilemme varmasti tulevilla KU7/12 Kuvia kankaisiin -kursseilla :