Ku7- kurssilla tehtiin tekniikkaharjoitusten jälkeen lopputyöt vapaavalintaisella tekniikalla. Lopputyönä syntyi monenlaisia MERI -aiheisiin liittyviä töitä. Meri-Mare on ollut teemana kuvataiteen oppilastöissä Comenius Regio – Net of Seatowns -hankkeen myötä, jossa teemme yhteistyötä italialaisen Pescaran koulujen opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Raahesta hankkeessa on mukana lukion lisäksi useita alakouluja, kuvataidekoulu ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto.

logo

Italialaisten opettajien kokemukset Suomen matkasta, logo-suunnittelu yhteistyöstämme ja koulujärjestelmästä on tiivistetty tähän lyhyeen videoon:

Ku7 kurssilaisten värikylläisiä painokankaita ja huovutustöitä syksyltä 2013:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Merihepat Tein työn tuputtelemalla sabluunan avulla ja raidan vapaalla kädellä. Työ onnistui ihan hyvin, vaikka se ei olekaan viivoittimella tehty, eivätkä merihevoset ole kotoisin Texasista. Idea tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, vaikka muutinkin sitä matkan varrella ika paljon. Vaikeinta työssä oli raidan tekeminen, helpointa oli boordin kukka-/kasvijuttujen painaminen. Mikäli saisin valita, tekisin merihevoset suuremmiksi nyt ne näyttävät aika raukoilta keskellä muutenkin aika autiota kangasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Merellinen kappaverho Tein lopputyöksi meriaiheisen kappaverhon, joka tulee mökille Raahen saaristoon. Aiheeksi valitsin meren, koska se oli ollut koko kurssin aiheena ja se sopi hyvin suunnitelmaani, että teen jotain mökille. Kankaaseen käytin taikinatekniikkaa, jossa aluksi maalasin koko kankaan täyteen ja annoin kuivua,  minkä jälkeen tein kuivuneeseen taikinaan säröjä ja tuputin väriä raoista. Niin sain tehtyä kankaaseen marmorimaista jäkleä. Merihevoset olen tehnyt kahdella eri sabluunalla ja muut kuviot leimasimilla, jotka on tehty finnfoamista. Lopputyön aikana opin käyttämään taikinatekniikkaa. Hyvää ja onnistunutta työssä on taikinatekniikalla tehty tausta sekä kaikki sabluunat ja leimasimet, mutta huonoa on asettelu. Sara


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopputyönä tein kankaan tuputtamalla. Teemana oli meri ja päätin painaa meriruokoja/heinikkoja. Olisin voinut suunnitella lopputyötä enemmän. Tarkoituksena oli, että painetuista kuvioista tulisi yksi iso kasvi. Se ei ihan onnistunut. Tykkään siitä, että kuvio ei ole liian järjestelmällinen. Anna


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutto meren yli Kangas on ensin värjätty siniseksi ja sitten siihen on painettu kuvioita kahdella eri sabluunalla. Aiheena oli meri, mutta halusin tehdä jotakin muuta kuin kaloja tai muuta, mikä ensimmäisenä tulee mieleen. Siksi mietin, mitä näkyy veden päällä ja päädyin lintuihin. Aluksi aioin tehdä kankaaseen aallokkoa, mutta ajattelin sitten, että kangas näyttää paremmalta kun sitä ei ole tungettu niin täyteen. Työ onnistui yleensä ottaen hyvin, mutta välillä se piti nostaa märkänä pois pöydältä ja väriä levisi kuvioiden ympärille.  Armi
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meriaiheinen paita Idea paidan kuvitukseen tuli selaillessani netissä meriaiheisia kuvia. Siellä oli useita merihevosia. Ensin ajattelin tehdä verhot, joissa olisi ollut toistuvana kuviona merihevonen ja merikilpikonna, mutta se tuntui jotenkin tylsältä, joten päätin tehdä paidan, jossa toistuvana kuviona ovat kuplat ja merihevonen on yksittäisenä kuvion yhdessä kukan ja merenneidon kanssa. Työn toteuttamisessa käytin sabluunapainantatekniikkaa. Tarvitsin työssä useita eri sabluunoja, jotta värit eivät olisi sekoittuneet. Työ onnistui mielestäni ihan hyvin, vaikka kuplista tulikin sotkuisen näköisiä.  Tanja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leviathan Tein lopputyöni kokonaan sabluunapainannalla. Lopputyön aiheena piti olla meri ja sijaisen ohjeissa vaihtoehtona oli meren legendat, joten siksi päädyin Leviathan merihirviöön. Työ onnistui hyvin, vaikka jotkut kohdat sotkeutuivat. Tätä työtä tehdessäni opin tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Meri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

T-paita, jonka värjäsin siniseksi. Ennen värjäystä solmutin sen muutamista kohdista. Tein meriteemaan sopivia sabluunoita kuten ankkuri- ja kalasabluunoita. Idea värjätystä T-paidasta oli ensin pelkkä vitsi, mutta lopulta toteutin sen.  Olisin voinut kiinnittää sabluunat paremmin tuputusta varten.  Antti