OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pick me up Tein töyn paperi-/askartelutyönä hieman viimetipassa. Piirsin hahmot ensin lyijykynällä A4-paperille, tussasin hahmot ja käytin leikkaa-liimaa -tekniikkaa saadakseni hahmot kiinni työhön. Kiinnitin värikkäästä paperista leikatun hahmon langoilla työhön ja vahvistin työn taustat paksummalla kartongilla, jotta työ pysyisi pystyssä. Ideana oli piirtää toisiaan muistuttavia mustia tanssijoiden varjoja, ja nostaa niistä yksi esille marionette -tyylisesti, vetämällä naruista. Tanssijan maailmassa halutaan kaikkien olevan samanlaisia ja liikkeiden suoritettavan samalla tavalla. Jokainen on toisensa kopio, etkä pysty itse nostamaan itseäsi varjoista. Minttu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alun perin ideana oli tehdä henkilö, joka oli osaksi luuranko ja osaksi normaali ihminen. Idea vaihtui moneen kertaan aiheen ja toteutustavan puolesta. Yksi ideoista oli tehdä talvinen maisema ja laittaa joku onneton sinne tarpomaan. Tekniikkana piti olla joko akvarellit tai sitten erivärisistä kartongeista liimaten  askarreltu kokonaisuus, jossa olisi ollut hienosti syvyyttä. Loppujen lopuksi päätin käyttää sitä ensimmäistä ideaa. Hahmottelin akvarellipaperille henkilön, jonka toinen puoli ikään kuin syöpyy pois ja paljastaa luurankoa. Maalasin akvareleilla syöpyvän puolen henkilöstä ja  paperista ”kylmillä väreillä” ja toisen puolen taas ”lämpimillä väreillä”. Työn tarkoituksena oli kuvata elämän ja kuoleman vastakkainasettelua ja päästä vähän kokeilemaan väreillä. Saku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varjelus Työssäni keskeiset asiat ovat käsi, joka pitää unisiepparia, itse unisieppari ja nukkuva poika. Käsi symboloi Jumalaa, joka on meidän kaikkien yläpuolella. Unisieppari tarkoittaa sitä, että Jumala pitää meistä huolen, ottaa murheet ja ylimääräisen taakan pois harteiltamme. Nukkuva poika on me kaikki, ihmiset, joita Jumala varjelee pahalta. Ylipäänsä idean keksiminen ja eteenpäin vieminen oli pitkällinen prosessi. Halusin yhdistää unisiepparin ja uskoni teokseen. En kaipaa perinteistä enkelitaulua seinälleni ja olen aina halunnut unisiepparin, joten tämä oli kompromissi. Ensin etsin netistä käsien kuvia malliksi, sitten nukkuvia lapsia. Viimeiseksi etsin vielä taustaan haluamani värit, jotka ovat ikään kuin nukkuvan pojan unta. Työni edetessä koin turhautumisia, epäonnistumisia ja oivalluksia. Sain tukea ja näkemyksiä kurssikavereiltani, joista oli suuri apu. Maalaus alkoi saada muodon kankaalla, ideani hieman muutti muotoaan alkuperäisestä ajatuksestani, mutta tässä se nyt on ja olen siihen tyytyväinen. Työni on 50x10cm kokoinen akryylimaalaus ja on nimeltään Varjelus. Meri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksinäinen mies Tein maalauksen akryyliväreillä. Käytin vain mustaa ja vlkoista maalia, sekä vähän keltaista ihoon. Maalauksen aihe vain tuli mieleen ja muuttui välillä tehdessäni työtä. Tykkään mustavalkoisista valokuvista ja etenkin vanhoista valokuvista. Kyynel miehen oikean puoleisessa silmässä lisää tunnetta maalauksessa. Mielestäni onnistuin hiusten ja ihon maalaamisessa. Vartalon olisin voinut tehdä hieman yksityiskohtaisemmin, mutta nyt huomio kiinnittyy ainakin kasvoihin. Opin silmien ja varjostuksien tekemistä. Pauliina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiss of death Kun kuulin lopputyön aiheen, tiesin heti haluavani tehdä maalauksen tummahiuksisesta naisesta, pääkallosta ja ruususta. Luonnostellessani työtä ruusu jättäytyi kuitenkin pois ja mm. Shakespearen ja Lumikin innoittamana piirsin pääkallon naisen käteen. Ihan ensimmäisessä versiossa pääkallo oli Kuolleiden päivän teemaan sopiva koristeellinen sugar skull eli sokerikallo, mutta työn edetessä kuviot ja ideat helmistä ja timanteista jättäytyivät pois, koska halusin päästä kokeilemaan ja harjoittamaan kykyjäni varjostamisen ja harmaiden eri sävyjen käytön osalta. Tein työn akryyliväreillä aloittaen ensin taustasta ja edeten sitten naisen kautta lopulta pääkalloon. Sävyjen etsiminen ja varjostaminen osoittautuivat hauskaksi puuhaksi, vaikkakin välillä turhauttavaksi. Tunteja työn tekemiseen kului enemmän kuin laki sallii, mutta pienten itkupotkuraivareiden kautta työ kuitenkin vihdoin valmistui! Sitä katsellessa näen edelleen kohtia, joita voisin edelleen hioa ja tarkentaa entisestään, mutta mielestäni se on nyt hyvä! Jos tekisin työn uudelleen, suunnittelisin kallon paljon huolellisemmin, jotta siitä tulisi aidomman näköinen, mutta kyllä se nyt kelpaa näinkin, sillä maalauksen idea näyttää välittyvän katsojalle kaikesta huolimatta! Meiju

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Black Swan Kurssin aiheena oli ihmisen kuvaaminen, joten lopputyössäkin piti kuvata ihmistä jollakin tavalla. Ideani lähti siitä, että halusin maalata tanssijan. Tanssijasta tuli mieleen balettitanssija ja siitä Black Swan -elokuva. Halusin tehdä tanssijasta samankaltaisen kuin elokuvassa ja se olikin päätavoitteeni työssä. Työn olisi voinut tehdä monilla muillakin tavoilla, mutta päädyin akryyliväreillä maalaamiseen. Yksityiskohdat kasvoissa ja vartalon rajat on tehty tusseilla. Tanssijasta oli tarkoitus tehdä tarkempi ja yksityiskohtaisempi. Taustan tarkoitus oli vain korostaa tanssijaa. Taustasta tuli kuitenkin loppujen lopuksi sekavampi kuin oli tarkoitus ja siihen en olekaan niin tyytyväinen. Tanssija onnistui itseasiassa paremmin kuin ajattelin. Vaikka käytin Black Swan -elokuvaa ideoinnissa, työn ei ole tarkoitus kuvata kyseistä elokuvaa ja tarinaa. Jenni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halusin tehdä lopputyöni noin vuosi sitten piirtämästäni luonnoksesta. Haluan kehittyä maalauksessa, joten valitsin akryylivärit. Työstä tuli melko tylsä ja synkkä, mutta toivon, että maalauksen tyttö herättää kysymyksiä ja ajatuksia siitä, miten on päätynyt tilanteeseen. Mittasuhteita tarkastellessani huomasin, ettei aina kannata luottaa ”matemaattisiin mittoihin”, vaan katsoa mikä todella näyttäisi parhaimmalta. Sonja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jónsi Työni henkilö on Jónsi. Hän on islantilainen muusikko, ja tämä työ on kunnianosoitukseni hänelle ja hänen musiikille. Mielestäni työstä tuli täysin Jónsin henkinen. En ole ennen juurikaan työskennellyt kuivapastellien kanssa, mutta ne olivat mukava ja toimiva tuttavuus! Niiden käyttäminen oli helpompaa kuin kuvittelin! Minulla tuntuu olevan joku avaruuskausi menossa, joten tausta muotoutui kivuttomasti. (+kiitos hyvän tulostimen) Tykkäsin tosi paljon tämän työn tekemisestä ja olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen! Katsellessasi tätä työtä, kuuntele Jónsi – Go Do kokonaisvaltaisen taide-elämyksen saavuttaaksesi. Aliisa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

My final art work is of dancing silhouette girls in a glass jar. The original idea was to make them part of the dye as it disolved into the water. I tried to make this a realistic piece an it is somewhere in between 2D and 3D. I hoped it  to be better but am still satisfied with my work. I used acrylic to make it. Dawnya

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyynelten meri Tein työn maalaamalla akryyliväreillä taulupohjalle. Taivaalla olevat tähdet ovat helmiä, jotka kiinnitin maalaukseen neulalla ja langalla kankaan läpi. Muualla tähdet ovat vain heijastuksia, joten tein ne sitten maalilla. Ajatuksena oli alussa yksinkertaisesti maalata tyttö, joka itkee rannalla ja hänen surunsa on niin suuri, että kyyneleet muodostavat meren. En kuitenkaan tehnyt sitä sellaisenaan, vaan maalasin tytön jalkojen juureen lätäkön reunoille kerrostaloja pienoiskoossa. Kaupunki toi maalaukseen lisää katsottavaa ja mielestäni korosti tyttöä, sillä hän näin nousee yksilöni erityisesti esiin alla olevan kaupungin hulinasta. Jenna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gabriel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aliisa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gabriel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jenna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jenni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaisa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minttu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA