Raahen opetustoimen taito- ja taideaineiden kehittämisryhmän Taikakuun viisihenkinen tiimi suunnitteli ja toteutti Oulussa järjestetyille Pohjois-Suomen opettajain- eli OPI-päiville taidenäyttelyhuoneen. Teemana OPI-päivillä oli Myrskyä ja myötätuulta, joten taidenäyttelyn aiheissa näkyivät meren myrskyt, myötätuulet ja veden pinnanalainen maailma. Suurtapahtumaan oli ilmoittautunut yli 2000 opettajaa. Kalevan verkkosivulla löytyy kuvagalleria tapahtumasta.

Peräkärryllinen oppilastöitä järjestyi vedenalaiseksi maailmaksi OPI-päivien esittelytilaan.

Peräkärryllinen Raahen opetustoimen koulujen oppilastöitä järjestyi vedenalaiseksi maailmaksi OPI-päivien esittelytilaan.

Ala- ja yläkoulujen, lukiolaisten ja taiteen perusopetuksen merellisissä oppilastöissä polskivat sopuisasti suomalaiset ja mielikuvitukselliset kalalajit, merenneidot ja sukeltajat. Tuunaa päähine -kilpailun sato oli kovassa käytössä, kun kierrätysmateriaalein tuunattuja hattuja, myssyjä, pipoja ja suojakypäriä sai kokeilla omaan päähän. Aika monen opettajan Facebook-profiilikuva sai värikkään ilmeen Opi-päivien seurauksena.

20140201_151616

Taiteen perusopetuksen keramikkatalot muodostivat pienen kaupungin.

Taidekasvatuksen tulevaisuus puhuttaa.

Taidekasvatuksen tulevaisuus kirvoitti kommentteja.

Vierailijat saivat jättää mielipiteensä puhekuplaan taito- ja taideaineiden tulevaisuudesta. Lukion tuleva tuntijako oli puheenaiheena. Millaista on kuvataideopetus tulevaisuuden lukiossa tai onko sitä ylipäätään? Kuvataideopettajaliiton lausunto luettavissa tästä.  Comenius Regio-hankkeemme taideteosten herättämät kansainväliset teemat olivat myös esillä.

Harakkamäen koulun mielikuvituksellisessa tekstiilitaideteoksessa on yhtä monenlaisia kaloja kuin tekijöitäkin.

Harakkamäen koulun mielikuvituksellisessa tekstiilitaideteoksessa on yhtä monenlaisia kaloja kuin tekijöitäkin.

Päivien aikana taidenäyttelyyn tutustui sadoittain opettajia ja Raahen Taikakuu-tiimi oli paikalla kertomassa taidekasvatuksen teemoista, sekä ohjaamassa lisätietojen etsinnässä eri verkkosivuilta, Raahen koulujen blogeista ja Taikakuun sivustolta. Ilahduttavan monelle olivatkin jo tuttuja blogeihin ja verkkosivuille taltioidut oppilastyöt, ideat ja tapahtumat. Uskomme, että näyttelystämme ja OPI-päiviltä poistui satojen opettajien joukko monia ideoita rikkaampana:

OPI-päivillä