Katson eteenpäin -kollaasi

Valokuvakilpailun satoa on nähtävillä Nordea -pankin ikkunassa Raahen kävelykadulla.

Raahen opetustoimen taito- ja taideaineiden kehittämisryhmä järjesti keväällä Katson eteenpäin -valokuvakilpailun kaikille Raahen alueen koululaisille esiopetuksesta aina toisen asteen oppilaitoksiin. Määräaikaan mennessä kilpailuun saapui 108 valokuvaa neljään eri sarjaan. Useita kuvia oli tehty ryhmätyönä tai kuvaajaparina. Kuvia otettiin niin koulussa kuin vapaa-ajalla. Opettajille järjestetyn ideaillan kautta oppilaille annettiin välineitä myös kuvien digitaaliseen kuvankäsittelyyn. Lähiympäristöä kuvaamalla ja kuvia käsittelemällä kehittyy myös kriittiseksi kuvan tarkastelijaksi. Kuvanluku- ja mediataidot ovat nykyajan tärkeitä kansalaistaitoja.

Katson eteenpäin kuvake

Tuomaristona toimivat Raahe-Seura ry:n puheenjohtaja Pirkko Utriainen, valokuvaaja ja valokuvauksen opettaja Harri Hemmilä Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopistosta, valokuvaaja ja Raahen kameraseuran puheenjohtaja Heikki Mikkilä.

Kotiseutuyhdistys Raahe-Seura ry lahjoitti kilpailun palkinnot jokaisen sarjan parhaalle valokuvaajalle tai työparille. Kilpailun kuvat ovat esillä toukokuussa Raahen kävelykadulla Nordea-pankin ikkunassa ja TAIKAKUU-verkkosivulla. Paikallislehti Raahen Seutu julkisti voittajat verkkosivuillaan ja lehtiartikkelissa.

Lasten ja nuorten valokuvat nähdään myös Raahesalin valkokankaalta Pekanpäivien iltajuhlaan koostettavassa kuvaesityksessä.

Sarja A 0-3 luokat:

Ainasylvia, Antinkankaan koulu, Huhtikuun joutsenpari (1.sija) :

Huhtikuun joutsenpari

Matti ja Aleksi, Harakkamäki, Hyppy nuoruuteen (2.sija) :

Hyppy_nuoruuteen

Sarja B 4-6 luokat:

Janette, Honganpalon koulu, Merellä kuplii. (1.sija) :

Janette

Mietin aihetta ja menin käymään rannalla. Samalla otin mukaan saippuakuplia, koska niitä on hauska puhaltaa!! 🙂 Joten otin kuvan merestä saippuakuplista.

Ruusa ja Milla, Haapajoen koulu, Ystävyys (2.sija) :

Ystävyys

Valitsimme aiheeksi ilta-auringon, koska aurinko näyttää olevan jossain kaukana, kuin tulevaisuudessa. Lisäksi valitsimme ystävyyden, koska ystävien kanssa katsomme tulevaisuuteen ja kuljemme sinne. Sillä ystäviähän tarvitsee aina tulevaisuudessakin. Meidän ei tarvitse olla yksin.

Sarja C 7-9 luokat:

Aino, Sara ja Noora, Merikadun koulu, Kohti iltaa (1.sija) :

Kohti_iltaa

Aino: Kuvaaminen oli hauskaa ja inspiroivaa. Kuvaa katsoessani tulee mieleen ilta.

Sara: Kuvatessa oli hauskaa ja oppi katsomaan asioita vähän eri tavoilla. Kuvan aihe voi merkitä myös vanhuutta, jota kohti mennään.

Noora: Kuvatessa oli hauskaa ja kädet jäätyivät. Kuvasta tulee mieleen ilta ja aikuisuutta kohti kulkeminen.

Sarja D toinenaste:

Annika, Raahen lukio, Katse tulevaisuuteen (1.sija) :

Katse_tulevaisuuteen

Tykkään paljon kuvaamisesta ja etenkin lasten kuvaaminen on kivaa ja siksi valitsin kuvauskohteeksi lapsen. Kuvan aiheena on Katse tulevaisuuteen. Kuvassa lapsi katsoo luottavasti tulevaisuuteen ilman huolia. Monesti tulevaisuus voi näyttää synkeältä, mutta halusin kuvassani tuoda esille sen, että tulevaisuus voi näyttää myös valoisalta.

Johanna, Raahen lukio, Talvimaisema (2.sija) :

talvimaisema

Ikuistin hiihtolomalla tämän upean hetken ja maiseman.

Valokuvauksen ja kuvakäsittelyn opettamista edistettiin opettajille tarkoitetulla ideaillalla, johon osallistui 19 opettajaa eri kouluilta:

Taikakuu valokuvaa -ideailta