KU8-kurssilaiset testasivat iPadien ominaisuuksia sarjakuvien tekemisessä. Käytössä oli mm. Stripdesigner ja ComicBookCamera -sovellukset, joilla näkyvä maailma muuttuu sarjakuvan muotoon helposti. Opiskelijat etsivät myös muita omien kännyköidensä sovelluksia käyttöön. Kuvia käsiteltiin Picmonkey-kuvankäsittelyohjelmalla ja perinteisin tekniikoin, jolloin myös oman työn skannaaminen tuli tutuksi. Melkoinen paketti siis tvt-taitoja kuvien siirtämisestä ja valokuvauksesta ja iPad-sovelluksista. Kuvien siirtäminen laitteesta toiseen, printtaaminen ja käsittely ovat nykyajan perustaitoja.
Sarjakuvien tyylikeinoja etsittiin sarjakuvalehdistä ja vilkaistiin muutamia sarjakuvablogeja, joista suosittelen tutustumaan mm. koulumme entisen oppilaan, ihanan Mestariperunan hämmentävään opiskelijaelämään. 😉 tai Norpatin vuosia (vuosikymmeniä?) kestäneeseen, visuaaliseen sarjakuvaelämäntapaan. Toivottavasti osa sarjakuvaa kokeilleista innostuu myös tämän taidemuodon hyödyntämisestä melkein päivittäisen visuaalisen ihmettelyn ja itseilmaisun muotona.
Tuomas, Matias ja Johannes:
Anni ja Essi:
Milja:
Rosa:
Anniina:
Oskari ja Jiri:
Tanja ja Essi:
Pekka ja Aku:
1 kommentti
Comments feed for this article
02.12.2015 klo 20.41
Ihmisiä reliefeissä ja julisteissa | Raahen lukion kuviksen päiväkirja
[…] kuvaamista. Tällä kertaa ihmishahmoja tehtiin saveen korkokuviksi, reliefeiksi, julisteisiin ja sarjakuviin. Aiheena julisteissa oli Raahen opetustoimen Komeljantterit ja maskeraadit -kilpailu. joka oli […]