KU8-kurssilaiset testasivat iPadien ominaisuuksia sarjakuvien tekemisessä. Käytössä oli mm. Stripdesigner ja ComicBookCamera -sovellukset, joilla näkyvä maailma muuttuu sarjakuvan muotoon helposti. Opiskelijat etsivät myös muita omien kännyköidensä sovelluksia käyttöön. Kuvia käsiteltiin Picmonkey-kuvankäsittelyohjelmalla ja perinteisin tekniikoin, jolloin myös oman työn skannaaminen tuli tutuksi. Melkoinen paketti siis tvt-taitoja kuvien siirtämisestä ja valokuvauksesta ja iPad-sovelluksista. Kuvien siirtäminen laitteesta toiseen, printtaaminen ja käsittely ovat nykyajan perustaitoja.

Sarjakuvien tyylikeinoja etsittiin sarjakuvalehdistä ja vilkaistiin muutamia sarjakuvablogeja, joista suosittelen tutustumaan mm. koulumme entisen oppilaan, ihanan Mestariperunan hämmentävään opiskelijaelämään. 😉 tai Norpatin vuosia (vuosikymmeniä?) kestäneeseen, visuaaliseen sarjakuvaelämäntapaan. Toivottavasti osa sarjakuvaa kokeilleista innostuu myös tämän taidemuodon hyödyntämisestä melkein päivittäisen visuaalisen ihmettelyn ja itseilmaisun muotona.

Tuomas, Matias ja Johannes:

TuomasMatias Johannes5

TuomasMatias Johannes

TuomasMatias Johannes2

TuomasMatias Johannes3

TuomasMatias Johannes4

Anni ja Essi:

essi ja anni

Milja:

SARJIS

Rosa:

rosakuvis8

Anniina:

Anniina Karjalainen

Oskari ja Jiri:

Tanja ja Essi:

Essin ja Tanjan sarjakuva

Pekka ja Aku:

Pekka ja Aku