KU3/10 Media ja kuvien viestit -kurssilaiset tallensivat yhteen kuvaan, kollaasiin useita erilaisia näkökulmia ja vuorokauden aikoja. Lukiolaiset valitsivat kävelymatkan päästä lukiolta kuvauskohteen, jota kävivät valokuvaamassa useaan otteeseen kurssin kuluessa. Joissakin töissä näkyvät eri vuorokaudenajat ja syksyn eteneminen. Ruska alkoi hiipiä lukion lähelle meren rannalle vasta jakson loppupuolella vaikka sisämaassa puut olivat jo räiskyvän keltaisia. Kuviin tallentui ajankulkua, eri näkökulmia ja vuorokaudenaikoja.

Raahen vanha paloasema

Raahen vanha paloasema. Kollaasissa on käytetty monta eri tekniikkaa. Otin kuvia, piirsin ja maalasin. En halunnut, että jokainen kuva olisi ihan saman mallinen, joten kuvat ovat eri mallisia ja kokoisia. Henna

Kuvauskohde valikoitui ihan sattumalta. Toki rakennusta oli helppo kuvata eri etäisyyksiltä ja kuvakulmista. Kuvat otettuani ja muokattuani kollaasi lähti rakentumaan ihan fiiliksen mukaan ilman erityisiä suunnitelmia. Lopulta siitä tuli kyllä aivan erilainen millaiseksi sen kuvittelin tulevan olemaan, kun aloin miettiä kollaasia. Mutta en ole laiskaan pettynyt työhön, se on oikein kiva omasta mielestäni. Jenna

Syksyinen leikkimökki.

Kollaasin aihe on syksy ja en valinnut kollaasin taustaväriksi oranssia taikka ruskeaa, vaan sinisen. Mielestäni kyseinen väri ei ole mikään perus syksynväri, mutta jotenkin koin sen sopivan kollaasiin. Kollaasissa on pääaiheena leikkimökki ja sen ympäristö. Keskellä kollaasia on kuvattu leikkimökki osissa ja osittain se on myös maalattu. Oikeassa reunassa on kuvattu koivu kolmeen osaan. Ylhäällä kollaasissa on pilviä ja alhaalla maassa, kuten syksyyn kuuluukin, syksyn lehtiä. Ylhäällä on kuvattu leikkimökkiä eri aikoina syksyn kuluessa. Kaikki kuvat on muokattu hieman erinäköisiksi. Halusin kollaasin vielä jotain, mikä oikein kunnolla kuvastaisi sitä, että kollaasissa on ihka oikea lasten leikkimökki eikä mikään koriste. Maalasin kollaasin vasempaan reunaan hiekkalaatikon, jonka sisällä on oikeaa hiekkaa. Halusin kollaasille hiukan omaperäisemmän muodon, joten leikkasin sen salmiakkikuvion muotoiseksi. Sonja

Raahen museo. Kollaasissa on kuvia aamusta iltapäivään ja erilaisten säiden aikaan. Kuvat on otettu erilaisista kuvakulmista ja koottu niistä yhdeksi isoksi kuvaksi. Oli toisaalta helppo, mutta mukava tehtävä. Vaikeinta oli päättää mistä ottaa kuvia. Työhön olisi voinut tehdä muillakin tekniikoilla jotain kuten esim. maalata, liimata roskia, mutta nyt se jäi sitten tekemättä. Esa