Raahen lukion mainos keväällä 2013

Raahen lukion mainos keväällä 2013

Raahen lukion mainoskuvaa varten olivat oppilaat pohtineet äidinkielen opettajan johdolla erilaisia positiivisia mielipiteitä lukiosta, joita voitaisiin käyttää mainoskuvan yhteydessä. Mainoskuva julkaistiin paikallislehti Raahen Seudun koulutusta käsittelevässä teemanumerossa.

Mitä mainoskuva viestii? Tuntui tärkeältä, että mielipiteet ovat aitoja ja lukiolaisista lähtöisin. Erään koulupäivän päätteeksi nappasimme sitten kuvan ensimmäisen luokan opiskelijoista, joiden kanssa pohdittiin kuvan sommittelua. Kuvaan haluttiin mukaan tyttöjä ja poikia, Chromebookit, joita syksyllä saatiin opiskelukäyttöön 30 kappaletta, oppikirjoja ja annos rentoa fiilistä. Kuvan taustalla häämöttää kirjahylly, josta voisi tulla mieleen lukio-opintojen yleissivistystä kasvattava tietomäärä. Mielestämme kuva onnistui mukavasti. Paikallislehti Raahen Seutu on taittanut mainoksen. 

Kaupungin kaikki yhdeksäsluokkalaiset käyvät tutustumassa paikkakunnan toisenasteen oppilaitoksiin oppilaanohjaajien johdolla, joten Raahen lukioon tulevilla opiskelijoilla on hyvä käsitys tulevasta monipuolisesta opiskelupaikasta.