Värikkäät 1. luokkalaisten omakuvat Raahen lukion käytävällä.

Kuvataiteen ensimmäisellä kurssilla harjoiteltiin ihmisen mittasuhteita ja valon ja varjon ilmaisua tekemällä omakuvia. Omakuvien lähtökohtana oli itse otetut valokuvat. Digikameran käyttö, kuvien tallentaminen ja tulostaminen tulivat opiskelijoille tutuksi. Omakuvissa tekniikkana käytettiin hiiltä ja kuivapastellia. Kuvat ovat esillä koulun käytävällä. Lisäsimme ensimmäistä kertaa Photostory-ohjelmalla tehdyn kuvakollaasin kuvisblogiin katsottavaksi:

Vaihto-oppilaan kommentti omakuva-tehtävästä: This portrait of ourselves was very difficult for me. It was hard to sketch myself in a different size than my picture (which I could see). And it was the first time I really worked with these kind of pencils. When I was working on that portrait I thought it would not be too bad and it was fun to work on it, but when I changed the perspective and saw myself from a bigger distance I saw the things that I didn´t  draw well. But I liked to draw the background of the portrait! It was a good experience to work on that picture! Clara

Omakuviin liittyviä linkkejä:

Oulun taidemuseon omakuvagalleria

Helene Schjefbeck (Ylen Elävä arkisto)

KU1-kurssilaisten muita töitä:

Akvarellitöitä aiheesta San Francisco. Julia

Tussipiirros. Janne

Akvarelli. Simo